Un parc din municipiul Botoșani va purta numele orașului canadian Laval: Întâlnire între primarul Flutur și Vania Atudorei

vania atudorei catalin fluturMiercuri, 13 iunie, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a primit vizita distinsului profesor Vania Atudorei,  cetățean de onoare al  municipiului.

Deși  locuiește în Canada de mai mulți ani fiind profesor titular în Tehnologii de fabricarea medicamentelor  la Colegiul  Gerald Godin din Montreal, Vania Atudorei vizitează orașul natal în fiecare an , în restul timpului fiind un ambasador extraordinar al Botoșaniului și României în Canada dar și peste tot în lume.

like facebookDe altfel , domnia sa a fost  artizanul înfrățirii Botoșaniului cu orașul  canadian Laval.

Cu prilejul întâlnirii,  primarului Flutur i-au fost  înmânate drapelul orașului Laval și medalia de argint pentru voluntariat – cea mai recentă distincție primită de Vania Atudorei din partea Reginei Elisabeta a II a a Marii Britanii precum și Diploma care a însoțit această medalie.

La rândul său, primarul Cătălin Flutur a înmânat materiale promoționale despre municipiul Botoșani care vor fi date prin amabilitatea profesorului omologilor canadieni din Primăria Laval .

Cum șederea domnului profesor Atudorei la Botoșani  va fi de mai bine de o lună, a fost convenită o nouă întâlnire în luna iulie când primarul municipiului Botoșani  va prezenta o serie de propuneri de colaborare cu Laval pentru anii următori : donații de cărți pentru biblioteca din Laval   și acordarea denumirii Laval unuia dintre parcurile din Botoșani cu plantarea și aclimatizarea unor specii de plante și copaci din Canada.

De asemenea, în Sala Mihai Eminescu  a Primăriei va fi amplasată o vitrină care va conține piese importante – medalii , diplome donații ale profesorului Vania Atudorei făcute municipalității botoșănene dar și fotografii și un drapel al orașului Laval trimis Botoșaniului. Se are în continuare în vedere pregătirea unei vizite a autorităților locale din Laval la Botoșani.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *