Acţiune de amploare a polițiștilor pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool

masina trafic razie politieConducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului reprezintă, în continuare,  una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav.

În perioada 4-10 iunie, pe  raza judeţului  Botoşani  a fost  organizată  o  acţiune  pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor cauzate de consumul de alcool.

Activităţile au fost organizate şi desfăşurate conform Calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene, sub egida TISPOL şi au avut ca obiectiv prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, în care sunt implicaţi conducătorii de vehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

like facebookAstfel, în perioada menţionată, au fost constatate 15 infracţiuni şi contravenţii la regimul rutier şi 7 infracţiuni prevăzute de alte acte normative

La data de 9 iunie, în jurul orei 23.00, poliţiştii rutieri au depistat în trafic un bărbat de 60 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe drumul naţional D.N.29, pe raza localităţii Ungureni.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.305 lei şi ca măsură complementară, i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile, potrivit unui comunicat al IPJ Botoșani.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *