Statul român, pus să restituite municipalității o corecție financiară de 16 milioane lei. Flutur: Nu știu dacă statul român va putea să înapoieze celor acuzați partea de sănătate, demnitate

Primaria BotosaniPrimăria Botoşani a reuşit să anuleze în instanţă corecţia financiară primită pe proiectul privind reabilitarea cu fonduri europene a sistemului de termoficare. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat luni, într-o conferință de presă, că suma imputată municipalității în anul 2015 , de 16 milioane lei, va trebui restituită de stat, potrivit unei decizii date săptămâna trecută de Înalta Curte de Casație și Justiție.

like facebookEdilul municipiului a spus că este primul proces ajuns la ÎCCJ și câștigat de o primărie, fiind, susține Flutur, o premieră în România. Suma va trebui returnată municipiului Botoșani de Ministerul Fondurilor Europene prin Ministerul Finanțelor, se arată în decizia instanței.

Undeva prin anul 2014-2015, când eram ținta tuturor lucrurilor rele care s-ar fi întâmplat în municipiul Botoșani. Eram penalul de serviciu, aveam nu știu câte dosare, însă nimeni nu a mai spus de atunci că în momentul de față am șapte clasări pe acele dosare existente sau nu, iar eu am avut puterea să spun că aceste lucruri le va rezolva justiția din România. Pe unul din cele mai importante ca și sumă, fiind vorba de o corecție financiară de 25% pe proiectul de construire a noului CET din Botoșani la Modern Calor, când vinovat era Flutur și încă un vinovat, viceprimarul Cătălin Alexa, ni s-a imputat o sumă de 16 milioane lei, pe care municipalitatea a plătit-o și ulterior s-a îndreptat în mod direct pe cale civilă asupra vinovaților: unul dintre ei și Cătălin Alexa. Au uitat colegii de atunci din primărie și PSD că de fapt la sfârșitul anului 2015, noi am câștigat la Curtea de Apel Suceava acea sumă, cu o decizie în care scria că statul român, de fapt Ministerul Fondurilor Europene prin Ministerul Finanțelor trebuie să returneze această sumă municipiului Botoșani. Au uitat să spună, pentru că era mai important să aibă în campania electorală în cine da. Ei bine, săptămâna trecut a apărut și ultima hotărâre de la Înalta Curte de Casație și Justiție în care am câștigat această sumă, iar statul român este obligat să înapoieze municipiului Botoșani acești bani, fiind foarte importanți pentru noi” a menționat Flutur.

El a spus că acești bani vor rezolva multe din problemele orașului, însă, susține edilul, nu și partea de sănătate a celor care au fost acuzați pe nedrept.

Bineînțeles că o să vedem dacă nu vom fi obligați și noi la rândul nostru să cerem cu majorări și penbalități. Este o sumă imobilizată, dar nu știu dacă statul român va putea să înapoieze celor acuzați partea de sănătate, demnitate, onoare și tot ce derivă din astea. Drept urmare, vorbim de o sumă mare peste 160 miliarde lei vechi, bani care, dacă îi vom primi foarte repede ne va rezolva multe din problemele orașului, un oraș văduvit de fonduri prin abuz, că tot a fost un miting împotriva abuzurilor, de un guvern PSD”, a adăugat Flutur, care a spus că municipalitatea a făcut un credit la momentul respectiv pentru a plăti corecția financiară.

Citeste si: Administrația Flutur va fi chemată în instanță de actuala administrație locală. Vezi motivul!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *