Noi acțiuni ale polițiștilor soldate cu sute de amenzi și 45 de permise reținute

razie politie rutiera trafic botosaniPoliţiştii botoşăneni desfăşoară activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în sezonul estival 2018.

În perioada 4-10 iunie, efective mărite de poliţişti au acţionat pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

La acţiunile organizate au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, precum şi de la alte structuri.

În urma activităţilor, au fost constatate 65 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), iar 8 persoane au fost surprinse în flagrant delict.

În perioada menţionată au fost aplicate 885 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 316.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

Poliţiştii au intervenit la 315 solicitări ale cetăţenilor, majoritatea venite prin intermediul serviciului 112 şi au aplicat 166 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 68 prevăzute de alte acte normative.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi specifice, în urma cărora au aplicat 651 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, din care 8 pentru consum de alcool şi 362 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 45 de permise de conducere, dintre care 11 pentru consum de alcool şi 12 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi au retras 16 certificate de înmatriculare.

În aceeaşi perioadă, pe raza judeţului, au avut loc două accidente rutiere grave, soldate cu rănirea gravă a două persoane.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *