Patru primării din județ au rămas fără primarii aleși. Doar la un UAT se pot organiza alegeri

primarie sigla generic, stiri, botosaniPatru unități administrativ-teritoriale din județul Botoșani au rămas fără primarii aleși, după ce aceștia au fost depistați în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate. Prefectul Dan Șlincu a declarat că singura primăriei unde funcția de primar este vacantă este cea de la Vlădeni, în acest caz fiind epuizate toate căile de atac împotriva ordinului de încetare a mandatului de primar.

O altă primărie care a rămas fără primar este și cea de la Stăuceni. Prefectul a emis ordin de încetare a mandatului, iar fostul primar Relu Burlacu are termen să conteste decizia în zece zile.

like facebookNici la Mihălășeni nu s-au finalizat acțiunile în instanță. Fostul primar Geanin Loredan Buraga a promovat recurs la Curtea de Apel Suceava pe ordinul de încetare a mandatului, însă, în același timp există două dosare la Curtea Constituțională în care s-au invocat excepții de neconstituționalitate.

Și la Tudora, fostul primar Mihai Petria a promovat acțiune împotriva ordinului de prefect. Acțiunea area rolul de anulare și suspendare a ordinului.

Deci din toate cele patru situații numai în cazul Vlădeni funcția este în acest moment vacantă și se pot organiza alegeri. În cazul primarului de la Corni, acesta a contestat raportul de evaluare a ANI și nu putem emite ordin de încetare a mandatului până raportul nu este definitiv”,  a declarat Dan Șlincu.

 

One thought on “Patru primării din județ au rămas fără primarii aleși. Doar la un UAT se pot organiza alegeri

  1. Va informez ca fostul primar de Mihalaseni , a epuizat toate caile de atac. Curtea de Apel Suceava , prin Hotararea nr. 2434 / 30.05.2018 , respinge recursul , ca nefondat , hotararea fiind definitiva , si trebuia pusa in executare. Luni 04.06.2018 , am fost impreuna cu 2 concetateni in audienta la d-nul Prefect , si i-am inmanat extras de pe portalul instantelor privind hotararea de mai sus , deci stie , dar ma surprinde faptul ca nu aminteste nimic. Daca ar avea ceva la Curtea Constitutionala , instanta de fond , trebuia sa suspende judecarea in dosarul 250 / 40 /2017 , pana la clarificarea situatiei , asa cum a facut-o si anul trecut cu I.C.C.J. , reluand judecata cu depunerea dosarului pe rol.Asteptam raspunsul de la scrisoarea deschisa ,adresata d-nei prim ministru si Ministerului de Interne , si dupa aceea in functie de raspuns , vom actiona in judecata Institutia Prefectului , respectiv pe d-nul Prefect pentru nepunerea in executare a unei hotarari definitive. Desi am insistat in audienta luni cand de fata era si d-na Arosoaie Mihaela , sefa juristilor din Prefectura , sa ne indice articolul din legea 134/2010 , care prevede ca o hotarare definitiva sa nu fie pusa in executare , aceasta nu a putut sa ne indice clar ce articol , poate o face prin intermediul presei. Ceva nu este clar, noua cetatenilor comunei Mihalaseni cu clarificarea acestei situatii , care pare fara sfarsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *