Mitropolia Moldovei transformă un conac boieresc din Botoșani în cămin de bătrâni. Unde se află conacul și cât costă investiția!

conac ion pillat, stiri, miorcani, botosaniMitropolia Moldovei și Bucovinei va implementa unul dintre cele mai mari proiecte sociale din județul Botoșani. Biserica urmează să transforme un conac boieresc din Botoșani în cămin de bătrâni, investiția fiind de peste 1,5 milioane de lei.

MMB a obținut o finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Axa prioritară: 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, pentru reabilitarea unei clădiri monument istoric și amenajarea în aceasta a unui cămin de bătrâni.

like facebook, stiri, botosaniProiectul se va implementa în localitatea Miorcani, comuna Rădăuți-Prut, și are ca obiectiv consolidarea, reabilitarea și refuncționalizarea clădirii monument istoric – Conacul Ion Pillat, în vederea înființării unui centru social de zi destinat personelor vârstnice în regiunea Nord-Est. Prin proiect se vor întreprinde lucrări de restaurare la clădirea monument istoric – Conacul Ion Pillat. Clădirea reabilitată are 460 de metri pătrați și un teren de aproape 30.000 de mp.

Lucrarile de construcție vor consta în reabilitarea și refuncționalizarea clădirii monument istoric – Conacul Ion Pillat prin crearea de spații specifice unui centru social de zi pentru persoane varstnice: spații destinate evenimentelor culturale – sala multifuncționala și bibliotecă/ sala Ion Pillat, cabinet medical, cabinet consiliere, cabinet kinetoterapie, vestiare, grupuri sanitare imparțite pe sexe, conformate și pentru persoane cu dizabilități.

Sunt prevazute și spații complementare: administrație, grup sanitar personal, depozit deșeuri medicale, centrala termica.

MMB a scos deja la licitație lucrarea, urmând ca firmele de construcții interesate să depună oferte până cel târziu pe 24 iunie.

Execuția lucrărilor va dura maxim 24 de luni.

2 thoughts on “Mitropolia Moldovei transformă un conac boieresc din Botoșani în cămin de bătrâni. Unde se află conacul și cât costă investiția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *