Scandalos! Profesor acuzat că a atins în locuri intime două fetițe de 10 ani

Foto generic: Aradon
Foto generic: Aradon

Caz scandalos în învățământul botoșănean. Un profesor este acuzat că a molestat două fetițe de 10 ani, eleve în clasa II-a. Acestea au povestit părinților că profesorul care predă ore de electrotehnică la Palatul Copiilor, filiala Darabani,  le-a îmbrățișat și atins în locuri intime. Părinții au depus plângere la Poliție, iar de atunci dascălul a intrat în concediu medical.

Cazul ar fi avut loc în urmă cu o lună, iar profesorul nu poate fi cercetat de către o comisie din cadrul Palatului Copiilor decât atunci când se întoarce la serviciu.

like facebookInspectoratul Școlar Județean, dar și Palatul Copiilor din Botoșani, au primit o adresă de la Inspectoratul de Poliție Județean în care se comunică că există un dosar penal pe numele profesorului respectiv și că acesta se află sub control judiciar pentru o perioadă de 60 zile, solicitând totodată anumite documente cu privire la cadrul didactic.

Nu avem foarte multe informații despre ce anume se cercetează acolo. Așteptăm ca domnul profesor să vină din concediu pentru a putea fi declanșată procedura de cercetare disciplinară. Este regretabil că această instituție, Palatul Copiilor, a avut rezultate deosebite de-a lungul timpului cu acești copii și este păcat ca un astfel de eveniment să-și pună amprenta asupra activității acestei instituții. Sunt profesori care își fac datoria și domnul profesor și-a făcut meseria de-a lungul timpului și a obținut rezultate remarcabile la nivel național”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Gabriel Hârtie.

Profesorul este angajat al învățământului din 1983. Cazul a fost preluat de magistrații Parchetului Darabani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *