Liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ: Problema arzătoare este a personalului nedidactic, care nu a beneficiat de nicio creștere salarială

liviu axinte 002Salariile personalului nedidactic din învățământ nu au fost majorate, Ordonanța emisă fiind pentru păstrarea acestora la nivelul lunii februarie. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ susține că prin ordonanța emisă în luna mai au fost majorate doar salariile inspectorilor școlri și ai directorilor CCD.

like facebook, suceava, news, stiriProblema arzătoare este a personalului nedidactic, care nu a beneficiat de nicio creștere. Prin acea ordonanță se va asigura păstrarea salariului la nivelul lunii februarie în cazul contabililor și secretarilor, care avusese o scădere în luna martie.  Nici există reglementare să se mărească. Există un proiect de lege inițiat de Livciu Pop și se pune în discuție prin acest proiect de lege acordarea și personalului nedidactic a majorării de 20% care s-a acordat în învățământ la 1 martie. Constatăm că este luna iunie, iar acest proiect nu a trecut de Senat. Urmează să se ducă în Camera Deputaților, deci practic vom ajunge la 1 ianuarie ca circuit și aplicare și ne punem întrebarea, dacă nu cumva creșterea aceasta de 20% prevăzută pentru ei și care să intre eventual la 1 ianuarie, nu se dă de drept prin majorarea salariului minim la 1 ianuarie”, a menționat Axinte.

Sindicaliștii din educație iau în calcul o pichetare în fața Prefecturii, urmare a acestor nemulțumiri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *