FOTO! Ministrul Agriculturii, Petre Daea, din nou la Botoșani. Vezi ce a făcut!

ministrul petre daea la stancaMinistrul Agriculturii, Petre Daea, a ajuns, miercuri după-amiază, în județul Botoșani. Așa cum a promis, oficialul a  fost la Stânca, acolo unde a vizitat stadiul lucrărilor la stația de pompare a apei pentru un sistem de irigații care va deservi peste 3000 de hectare teren.

like facebook, stiri, botosaniLa Ripiceni-Stânca se fac lucrări de refacere a sistemului de irigații în valoare aproximativă de 800.000 lei, sistem prin care în 2018 vor fi irigate 1040 ha de teren din totalul de 3000 hectare.

Constructorul este Mecanex. Ministrul Agriculturii a anunțat pe 13 mai, atunci când a vizitat această locație, că se va întoarce pe 30 mai pentru a vedea stadiul lucrărilor.

Ministrul Agriculturii a fost însoțit în vizita sa pe teren de prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu.

Am găsit la Stânca ceea ce am stabilit cu constructorul cu câtva timp în urmă. Mi s-a spus că până la sfârșitul acestei luni, iată că mai este o zi și ne apropiem de sfârșitul lunii, că vom găsi construcția reparată, și iată că au făcut acest lucru, că împrejmuiesc, au curățit bine aici și ceea ce este important că partea de agregat de pompare este gata. Urmează partea electrică care nu este ușor de făcut, pentru că după cum puteți vedea aici totul s-a furat. Totul s-a distrus, totul s-a abandonat. Am văzut și pe canal, am văzut canalul de 7 km să vedeți  și dvs. trunchiuri de arbori mai groși de decât mine, ceea ce înseamnă abandon de-a lungul vremii și evident uitarea unui sistem de irigații atât de important în această zonă. E păcat că e apă acolo și plantele suferă pe teren. Dacă alții aveau apa aceia, o cărau cu pumnul și o aduceau la plante. Și nu distrugeau acest sistem extraordinar de important. Am văzut în casetele monobloc, unde au decupat o fereastră și cu bomfaierul au luat înfășurarea de pe statuare, care înfășurare e din cupru. Iată cât de rău ne-am făcut de-a lungul vremii”, a menționat Daea.

Petre Daea și-a exprimat speranța că până pe 31 iulie să fie apă pe canal și la Stânca.

Ministrul Agriculturii a ajuns la Botoșani după o vizită la Focșani, alături de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

One thought on “FOTO! Ministrul Agriculturii, Petre Daea, din nou la Botoșani. Vezi ce a făcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *