Plaja de la „Marea Nordului” ar putea rămâne închisă în această vară. Proprietarii acuză birocrația din Primăria Ștefănești

plaja stanca- costesti, stiri, botosaniPlaja de la „Marea Nordului”, care atras anul trecut zeci de mii de turiști, ar putea rămâne închisă în această vară. Proprietarii acuză birocrația din Primăria Ștefănești, după ce documentația privind autorizarea plajei și a spațiilor comerciale de pe plajă a rămas dosită în sertarele funcționarilor din administrația locală.

Administratorul plajei, Pansela Merticariu, susține că aînaintat Primăriei dosarul pentru obținerea autorizației de construcție pentru terasa de pe plajă, însă Primăria refuză de mai multe luni să elibereze documentul necesar pentru deschiderea activității.

Firma pe care Pansela Merticariu o administrează, Agriela Sad SRL, a obținut atât aviz de mediu, cât și aviz de la Apele Române pentru deschiderea afacerii, însă acum mai este necesară autorizația de construcție de la Primărie.

Proprietara plajei spune că interesul turiștilor atât din Botoșani, cât și din Iași, Suceava, dar și din alte județe ale țării pentru plata de pe malul lacului de acumulare Stânca- Costești este foarte mare, doar că zona de agrement nu poate fi deschisă fără autorizația de la Primărie.

like facebook, stiri, botosaniAm vrut să dăm drumul la plajă și la terase de la 1 iunie, dar, dacă nu există autorizație, nu putem face asta. Primăria ne tot amână. Ne-au cerut foarte multe documente și noi le-am dat tot ce era necesar. Am cheltuit foarte mulți bani, dar, cu cu toate astea, refuză să ne dea autorizația. Cu autorizație sau fără, plata atrage foarte mulți oameni. Sunt sute de oameni care vin aici și pe care noi nu îi putem opri să vină”, susține Pansela Merticariu.

plaja stanca- costesti, stiri, botosaniAcesta spune că primarul le-a anulat un certificat de urbanism eliberat anul trecută fără să îi anunţe, iar acum propune eliberarea unui noi certificat de urbanism pentru construirea în zona respectivă a unei anexe gospodăreşti, ceea ce ar face imposibilă deschiderea plajei în acest an.

De teama unor sancțiuni, societatea Agriela Sad SRL nu va deschide terasa de la 1 iunie. Mai mult decât atât, proprietarul plajei ia în calcul și varianta închiderii definitive a plajei.

Dacă nu ni se va acorda autorizație, pentru că nu vrea Primăria, noi vom împrejmui întreaga proprietate și nu vom mai permite accesul nimănui. Nu vor mai intra acolo nici oamenii care doresc să se scalde, nici reprezentanții instituțiilor publice, care au nevoie de acces în zonă. Dacă este proprietate, atunci vom face să fie proprietate și să fie respectat dreptul la proprietate”, amenință Pansela Mericariu.

Aceasta admite că, dac ar fi fost eliberată autorizația de construcție, ar fi avut timp să modernizeze întreaga plajă și să facă noi investiții, eventual în construirea a câteva locuri de cazare.

Anul trecut, într-un singur week-end, plaja de la Marea Nordului a atras peste 4.000 de turiști.

Primarul orașului Ștefănești, Florin Buțura, a declarat își dorește ca plaja de la Marea Nordului să funcționeze, pentru ca numărul de turiști din zonă să crească. În schimb, el spune că a cerut proprietarilor plajei să obțină noi avize de la mediu și de la Apele Române, pentru a putea emite autorizația de funcționare.

6 thoughts on “Plaja de la „Marea Nordului” ar putea rămâne închisă în această vară. Proprietarii acuză birocrația din Primăria Ștefănești

  1. primarul asteapta spaga, ce este asa de greu de inteles?! cum, are cineva o initiativa si el nu primeste nimic? dupa cum arata stefanesti-ul va dati seama si de primar, trebuie sa fie un imbacsit din ala comunist . mergi doamna si reclama-l sau fa-i un flagrant caci sigur ti-a cerut spaga, dar in speranta ca vei primi autorizatie inca taci…

  2. Nu cred ca asteapta cineva spaga. Cred ca nu sunt in stare sa prezinte documentele necesare. Crede ca daca au bani pot face ce vor ei. Minciuni Oare cum a facut primul milion?

  3. care primul milion??? Trebuie sa fii naiv sa crezi ca respectiva proprietara a avut vreodata in viata ei 1.000.000 de dolari/euro:))

  4. un bou de primar are o optiune sa scape de saracie dar nu vrea asta e nivelul lui presupun ca e de la psd de gandeste asa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *