Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani nu a mai încheiat contract cu doctorița cercetată de DNA. Cabinetul de la Drăgușeni, fără medic de familie

carmen nicolau 1jpgLocuitorii comunei Drăgușeni s-au înscris pe listele medicilor din zonele limitrofe și asta pentru că Casa de Asigurări de Sănătate nu a mai încheiat contract cu medicul cercetat într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție pentru fraudă cu rețete fictive.

Carmen Nicolau, președintele CAS Botoșani, a declarat că postul de medic al comunei Drăgușeni este liber și așteaptă să fie ocupat în vederea încheierii unui nou contract.

În legătură cu cabinetul medical de la Drăgușeni, pot să spun că pacienții care au fost înscriși la acest cabinet s-au înscris la medicii de familie din zonele limitrofe, urmând ca în condițiile în care se solicită de către un alt medic intrarea în contract în comuna Drăgușeni, să putem încheia acest contract. Cu medicul Irimia Beatrice nu am încheiat contract, pentru că la data încheierii contractului nu avea dreptul să practice medicina, după care prin instanță a obținut acest drept, dar nu a mai putut intrat în contract cu Casa de Asigurări. În primul rând pentru că perioada de contractare era încheiată și în al doilea rând pentru că în vechiul contract a existat o clauză în conformitate cu contractul cadru din anul trecut, aceeași clauză există și în contractul de anul acesta, prin care în cazul în care furnizorii de servicii medicale erau depistați că au înțelegeri cu alți furnizori pentru obținere de foloase necuvenite, contractul se reziliază și casa de asigurări nu mai poate încheia contract cu acest furnizor timp de cinci ani. Nu eram în situația de a rezilia contractul, dar nici nu puteam încheia în condițiile în care se îndeplinea o condiție de reziliere”, a menționat președintele CAS Botoșani.

Medic de familie din Botoșani și administratorul unei farmacii ar fi fraudat bugetul Casei Județene de Asigurări de Sănătate cu peste 840.000 de lei, potrivit anchetatorilor.

One thought on “Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani nu a mai încheiat contract cu doctorița cercetată de DNA. Cabinetul de la Drăgușeni, fără medic de familie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *