Primar din Botoşani, condamnat definitiv într-un dosar în care a fost acuzat de contrabandă. Îşi va pierde mandatul

primarie sigla generic, stiri, botosaniUn primar din judeţul Botoşani a fost condamnat definitiv într-un dosar în care a fost judecat pentru contrabandă cu ţigări, în care au fost implicate încă 35 de persoane.

Este vorba despre primarul comunei Stăuceni, social-democratul Valentin Relu Burlacu, aflat la primul mandat de ales local şi care a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare şi i s-a interzis dreptul de a exercita o funcţie a autorităţii de stat pe o perioadă de doi ani.

Primarul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Suceava, prejudiciul fiind stabilit la 6 milioane de lei.

Decizia definitivă aparţine Curţii de Apel Suceava, care a menţinut sentinţa anterioară a Tribunalului Suceava, în dosarul în care Burlacu a fost acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă.

like facebookÎn aceste condiţii, Valentin Relu Burlanu îşi va pierde mandatul, el având interdicţia de a ocupa funcţia de primar.

Se interzic inculpatului drepturile prev. de art. 64 al. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Vechiul Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), cu titlu de pedeapsă accesorie; cf art.12 din Legea 187/2012 de punere în aplicare a Noului Cod Penal, în temeiul art. 64 alin. 1, 2 Cod penal de la 1968 se interzic inculpatului drepturile prev. de art. 64 al. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Vechiul Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 2 ani„, se arată în decizia instanţei.

One thought on “Primar din Botoşani, condamnat definitiv într-un dosar în care a fost acuzat de contrabandă. Îşi va pierde mandatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *