Primarul Flutur, despre buget: Preconizez probleme foarte mari începând din luna august-septembrie. Banii pentru subvenția la căldură i-am epuizat

catalin flutur primarBugetul Primăriei Botoșani este pe terminate. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că este o perioadă extraordinar de grea și că problemele cele mai mari vor apărea din lunile august-septembrie.

like facebook, stiri, botosaniFlutur susține că banii pentru subvenția la căldură au fost deja epuizați și spune că vor apărea probleme mari în ceea ce privește asigurarea fondurilor pentru utilități școli, iluminat.

Prin reducerea la impozitul pe venitul global, veniturile noastre acum au scăzut cu 50%. Eram un pic mai optimiști, ne făceam niște calcule mai optimiste în momentul în care ne-am votat bugetul, cu toate că am anticipat, și am spus lucrul acesta de multe ori: veniturile noastre sunt substanțial diminuate și preconizez probleme foarte mari începând din luna august-septembrie. Consider că banii pentru salarii nu sunt atât de importanți cât este important să putem să asigurăm utilitățile în țcoli, lumină, căldură, apă curentă, salubrizare și iluminatul public”, a precizat Flutur.

Edilul municipiului a declarat că și prețul la electricitate a cunoscut o creștere substanțială și că  municipalitatea nu va avea bani pentru plata curentului electric până la sfârșitul anului. El a spus că în asemenea condiții, fie va reduce programul de furnizare, fie

Este o creștere de 40 lei pe MW, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată. Noi ne-am preconizat niște bani pentru iluminatul public și tiot ce înseamnă parte de alimentare cu energie electrucă a școlilor, primăriei, instituțiilor. Sperăm că cineva va interveni să temperreze acest lucru, dar noi nu vom avea bani să ne plătim curentul electric până la sfârșitul anului. Am terminat deja banii pentru subvenția la termoficare, pentru că a fost o lună în plus de frig. Aceste lucruri le-am anticipat și de aceea am solicitat să creștem un pic taxele și impozitele”, a spus Flutur.

El i-a criticat pe consilierii locali ai PSD, care ”au decis în defavoarea Botoșaniului și botoșănenilor, au decis doar politic. Nu au dezbrăcat haina politică în ședința”.

 

 

 

One thought on “Primarul Flutur, despre buget: Preconizez probleme foarte mari începând din luna august-septembrie. Banii pentru subvenția la căldură i-am epuizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *