16 proxeneți din Suceava și Botoșani, ridicați de DIICOT în urma perchezițiilor

Un număr de 16 proxeneți din județele Suceava și Botoșani au fost ridicați, miercuri, de DIICOT în urma perchezițiilor pe care le-au efectuat în cadrul operațiunii Ziua Z.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au stabilit faptul că în perioada anilor 2010 – 2014, un număr de 16 suspecţi de pe raza municipiilor Suceva si Botosani s-au ocupat în mod curent de recrutarea, adăpostirea, transportarea, transferarea sau preluarea de tinere minore sau majore în vederea exploatării acestora prin determinare sau obligare la practicarea prostituţiei.
like facebook, stiri, botosani
„În cauză au fost identificate un număr de două grupări infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism, unii sau unul dintre membrii primului grup fiind legătura cu cel de-al doilea grup. Membrii acestor grupări au acţionat împreună sau separat în diferite perioade de timp de timp, în scopul exploatării sexuale a mai multor tinere minore sau majore”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *