Viceprimar: Nu se vor mai bloca roțile mașinilor pentru parcări neregulamentare. Se impune măsura ridicării acelei mașini

hsr masina ridicata botosaniSocietatea Eltrans va prelua în cel mai scurt timp parcometrele și utilajul de ridicat mașini, însă, într-o primă etapă, va fi aplicat doar o parte a Regulamentului de gestionare a parcărilor și ridicare a mașinilor parcate ilegal. Potrivit viceprimarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, roțile mașinilor vor fi blocate doar în cazul în care nu a fost plătită taxa de parcare, în rest mașinile care vor fi parcate neregulamentar pe domeniul public vor fi ridicate.

like facebookSuntem în procedură de semnare a documentelor cu Eltrans, care are gestiunea delegată pentru parcările cu plată și ridicarea mașinilor. Într-o primă etapă va intra în funcțiune doar o parte din regulament, cea care privește parcările cu plată, acolo unde se vor bloca roțile mașinilor care nu au plătit taxa de parcare. În celelalte situații, acolo unde sunt parcări neregulamentare va interveni Eltrans, la solicitarea Poliției Locale sau Poliției municipale pentru ridicarea mașinilor. Nu se vor mai bloca roțile mașinilor pentru parcări neregulamentare, pentru că nu se înlătură obstacolul. Dacă avem o mașină parcată pe o trecere de pietoni și îi blocăm roata, nu rezolvăm cu nimic situația. Mașina rămâne acolo blocată, poate să rămână și o lungă perioadă de timp, și atunci se impune măsura ridicării acelei mașini, ridicare care va intra în funcțiune atunci când rezolvăm aspectele tehnice de verificare a utilajului transmis către Eltrans”, a declarat viceprimarul municipiului Botoșani.

Parcometrele sunt funcționale și vor fi transferate într-o primă etapă societății Eltrans, urmând ca în a doua etapă să se transfere și utilajul de ridicat mașini, care acum este în etapa de autorizare ISCIR.

 

One thought on “Viceprimar: Nu se vor mai bloca roțile mașinilor pentru parcări neregulamentare. Se impune măsura ridicării acelei mașini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *