Doina Federovici-vicepreședinte PSD: „Prin gâlceava pe care o provoacă în relația cu Guvernul, președintele Iohannis merge pe contrasens față de așteptările românilor ”

senator, stiri, botosani, doina federoviciVicepreședintele PSD Doina Federivici a reacționat tăios la declarațiile președintelui Iohannis cu privire la execuția bugetară pe primul trimestru din 2018.

like facebook, stiri, botosaniPreședintele a recurs la o lovitură șmecherească, pentru a găsi un pretext de a solicita din nou demisia doamnei premier Viorica Dăncilă. A criticat unele rezultate economice de pe primul trimestru, știind foarte bine că în luna aprilie toate acele date s-au modificat în sens pozitiv. A criticat faptul că în primele luni din an veniturile fiscale au fost ceva mai mici, din motive strict conjuncturale, deși știa bine că în aprilie ANAF a încasat cu 1 miliard de lei peste ceea ce fusese programat în buget. Când știi că lucrurile merg de fapt bine, cum poți să fii atât de incorect și cu cetățenii și să le spui că lucrurile ar merge rău? Este evident că președintele nu e sincer și doar caută pretexte pentru a intra în conflict cu Guvernul și în special cu doamna prim-ministru”, a declarat vicepreședintele PSD pentru regiunea de Nord-Est.

Doina Federovici a mai adăugat că acțiunile președintelui Iohannis sunt motivate strict electoral, dar generează o stare de instabilitate politică și induce o îngrijorare nejustificată la nivelul opiniei publice. „Doamna prim-ministru Dăncilă are rezultate bune în primele luni de guvernare. Guvernul a colectat mai multe venituri decât își propusese la începutul anului, investițiile au crescut de trei ori față de anul trecut, fondurile europene atrase au crescut cu 44% față de aceeași perioadă din 2017, iar Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional au arătat că România este pe drumul cel bun. Ceea ce face președintele este doar o acțiune electorală prin care caută gâlceavă cu Guvernul în speranța că își va recupera o parte din electoratul dezamăgit. În realitate însă, prin această atitudine conflictuală, domnul președinte merge pe contrasens față de așteptările românilor, care s-au săturat de scandalurile politice și vor ca Guvernul să fie lăsat să își facă treaba”, a subliniat senatorul social-democrat.

Sursa: comunicat PSD

2 thoughts on “Doina Federovici-vicepreședinte PSD: „Prin gâlceava pe care o provoacă în relația cu Guvernul, președintele Iohannis merge pe contrasens față de așteptările românilor ”

  1. Iar a scos „Daddy” toate trompetele la urlat… din nefericire pentru amaratii care v-au votat, minciunile voastre repetate neincetat nu tin de foame… Sper ca n-or sa va tina nici voua de cald la urmatoarele alegeri si ca PSD-ul va lua calea PNTCD. Meritati asta, din plin!

  2. În primul trimestrul al anului 2018 bugetul general consolidat a înregistrat un deficit în valoare de 4.458,5 milioane lei (0,48% din PIB) sub nivelul prognozat pentru perioada analizată de 0,97% din PIB (8,96 miliarde lei). O fi sub nivelul prognozat, dar tot deficit se cheama si, in traducere libera, inseamna ca am cheltuit ma mult decat am produs. Ce-i grav este ca am „papat”din imprumut. Cam asta a vrut sa spuna presedintele .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *