IPS Mitropolit Teofan i-a oferit preotului Partenie Apostoaie distincția mitropolitană „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”

IPS Teofan Vovidenia, stiri, botosani, Biserica „Intrarea Maicii Domnului” – Vovidenia din municipiul Botoșani, a fost, sâmbătă, 5 mai, în mare sărbătoare. Înalt Prea Sfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în ziua prăznuirii Sfântului Mucenic Efrem cel Nou, grabnic ajutătorul, ale cărui fragmente din sfintele sale moaşte sunt aşezate spre închinare în Sfânta Biserică.

IPS Teofan i-a oferit preotului Partenie Apostoaie distincția mitropolitană „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”, ca semn al preţuirii şi binecuvântării pentru merite deosebite, pentru activităţile pe care părintele paroh le-a desfășurat în comunitate.

La rândul său, părintele Partenie Apostoaie a dăruit ierarhului o icoană cu chipul Sfântului Efrem cel Nou.

Spre finalul Sfintei Liturghii, părintele protopop Lucian Leonte a adresat un cuvânt de recunoștință: „„Vă mulțumim Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit pentru rugăciunile pe care le faceți zi de zi și, ceas de ceas, și ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea sănătate și putere pentru că multe sunt de făcut în ogorul ​M​itropoliei”.

Cu acest prilej, racla cu fragmente din moaștele Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Ioan Rusul și o particică din moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina dar și o icoană cu un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Ignatie au fost puse spre închinare.

La finalul Slujbei au fost împărţite peste 500 de pachete cu alimente şi apă.

IPS Teofan Vovidenia, stiri, botosani, Aducem mulțumire acestui sfânt pentru că ne-a binecuvântat prin prezența Sfintelor Moaște, aduse aici de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit pe data de 10 iunie 2017. Mulțumim dumneavoastră dragi creștini și tuturor celor ce se implică în această biserică, tuturor creștinilor care, pe lângă zidirea bisericii sufletești, se fac lucruri frumoase în această biserică, cu ajutorul Maicii Domnului dar și al credincioșilor. A fost o bucurie deosebită! Mulţumim tuturor celor care au fost prezenţi, dacă nu fizic, măcar cu gândul, şi celor s-au implicat pentru cele 500 de pachete oferite creştinilor. Din nefericire nu au ajuns!  Dăm slavă lui Dumnezeu că au fost creştini care s-au rugat Sfântului Efrem. Următorul mare popas este prilejuit de sărbătoarea Sfântului Ioan Rusul, un alt mare SFÂNT renumit pentru cei bolnavi dar şi pentru cei care nu au loc de muncă, dar şi pentru tinerii plecaţi în străinătate. Dumnezeu să ne aibă în paza Sa!” a transmis preotul Partenie Apostoaie.ie Apostoaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *