Un elev botoșănean, în lotul restrâns al României pentru Olimpiada Internaţională de Matematică

tudor cardasTânărul botoşănean ce a cucerit Balcaniada de matematică anul trecut a mai făcut un pas şi în acest an spre performanţele internaţionale. Tudor Cardaş, elevul dintr-a IX -a, mate – info, engleză intensiv, la Colegiul Național ”A.T.Laurian” a trecut în ultimele zile şi de probele ce îl califică în lotul restrâns al României pentru Olimpiada Internaţională de Matematică.

like facebook, stiri, botosani”În urma olimpiadei  naţionale 25 de elevi din clasele IX – XII se califică în „lotul lărgit” al României. Dintre aceştia, doar 12 rămân în competiţie, formând aşa numitul „lot restrâns”. Aceasta a fost etapa derulată săptămâna trecută la Bucureşti, în cadrul căreia am dat două probe de baraj.” a declarat Tudor.

Calificările nu se opresc aici, ci, la sfârşitul lui mai, cei 12 vor fi din nou testaţi pentru ca doar 6 să rămână în final în lotul României ce va reprezenta ţara în competiţia internaţională a matematicienilor.

Tudor este bucuros şi de faptul că, fiind doar în clasa a IX -a şi reuşind locul I la naţională, a fost „premiat” cu participarea la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinara Tuymaada, care va avea loc în luna iulie la Yakutsk în Federaţia Rusă, competiţie pe care o aşteaptă cu mare interes.

Coordonat de profesorul Liliana Tomiţă, Tudor Darius Cardaş este o mândrie pentru întreaga familie a Laurianului, mama sa fiind tot profesor al colegiului naţional.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *