PNL a lansat o campanie de prevenire a violenței. Punctul de plecare: uciderea elevei de 18 ani de la Colegiul Economic

ada macovei, stiri, botosani, pnlFiliala din Botoșani a Partidului Național Liberal (PNL), prin Departamentul pentru educație și cultură, a lansat, joi, o campanie de conștientizare și prevenire a violenței după recentul caz al uciderii elevi de 18 ani de la Colegiul Economic care a șocat opinia publică.

Șefa Departamentului pentru educație și cultură, Ada Macovei, susține că Botoșaniul este un județ cu risc mare de criminalitate și violență.

„Violențele sunt la tot pasul. Dacă ieșim în stradă, suntem expuși, indiferent dacă este vorba despre bătrâni, despre adulți sau despre copii. Cartierele sunt invadate de violență și noi ne-am gândit că ar fi timpul să facem ceva în acest caz”, a afirmat Macovei.

Ada Macovei acuză faptul că în Parlament se discută despre modificarea legilor justiției, în loc să se dezbată legi anti-violență.

Proiectul „Viață minus violență” al PNL se va derula cu implicarea psihologilor, profesorilor, medicilor, polițiștilor, avocaților, preoților, juristilor, asistenților sociali, dar și cu primari și consilieri PNL.

PNL a lansat și un număr gratuit la care victimele violenței de orice tip pot suna. Este vorba de 0800500333, care poate fi apelat non-stop.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *