Când se recuperează ziua de 30 aprilie şi ce se întâmplă cu orele elevilor

calendar zi nationalaExecutivul a stabilit printr-o hotărâre, ca ziua de luni, 30 aprilie, să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, făcând legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 28-29 aprilie, şi ziua liberă de 1 Mai.

După minivacanţă, vine şi vestea proastă, ziua de 30 aprilie va trebui recuperată de majoritatea bugetarilor până pe 11 mai. Cursurile se recuperează în funcţie de decizia fiecărei unităţi de învăţământ.

like facebook, stiri, botosaniGuvernul a stabilit ca data de 30 aprilie să fie zi liberă pentru angajaţii din sistemul bugetar. Premierul Viorica Dăncilă a precizat, la începutul şedinţei de Guvern, că a fost luată această decizie având în vedere că marţi, 1 mai, este zi liberă în conformitate cu Codul Muncii.

„Data de 30 aprilie va fi zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, având în vedere că marţi 1 mai este zi nelucrătoare. Prevederile nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă”, a anunţat Viorica Dăncilă

De zi liberă la sfârșitul lunii aprilie nu vor putea beneficia însă angajații unor instituții medicale, ai unităților de alimentație publică sau ai unităților de producție „cu foc continuu”.

„Pentru a recupera ziua de 30 aprilie, instituţiile publice vor opta fie pentru desfăşurarea activităţii în regim normal- sâmbătă 5 aprilie, fie pentru prelungirea timpului de lucru până în data de 11 mai, conform unei planificări stabilite”, a declarat mai premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

ALTE ZILE LIBERE:

– 1 mai 2018 (marţi) – Ziua Muncii

– 27 mai 2018 (duminică), 28 mai 2018 (luni) — Rusalii;

– 1 iunie 2018 (vineri) – Ziua Copilului

– 15 august 2018 (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului;
– 30 noiembrie 2018 (vineri) – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei;
– 1 decembrie 2018 ( sâmbătă) – Ziua Naţională a României;
– 25 decembrie 2018 (marţi ) şi 26 decembrie 2018 (miercuri), (prima şi a doua zi de Craciun);
– doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

Sursa: RomaniaTV.net

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *