Care este motivul pentru care nu se face recepția la obiectivele finalizate de la Cornișa

vizita parc cornisa botosani12jpgViceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care este și președintele Comisiei de recepție a investiției de la Cornișa, susține că, pe de o parte, unele obiective nu sunt funcționale întrucât nu au încă utilități, iar cele finalizate nu pot fi recepționate din lipsa unor documente.

Viceprimarul a declarat într-o conferință de presă că a solicitat aceste documente și printr-o adresă scrisă către primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, însă nu a primit niciun răspuns.

like facebook, stiri, botosaniAm fost nominalizat de către domnul primar Cătălin Flutur în calitate de președinte de comisie a recepției acestui obiectiv așteptat de toată lumea, dar această calitate vine și cu o serie de obligație, de respectare a legislației. Hotărârea de Guvern care stipulează cum se face recepția acestor obiective finalizate spune foarte clar: se poate și separat recepționa o parte din clădirile de la Cornișa, dar acestea trebuie să fie funcționale. Aceste clădiri nu pot fi declarate funcționale, pentru că nu au rezolvată partea de canalizare. Mai mult, în cadrul recepției avem nevoie de o serie de documente pe care le-am cerut, stipulate expres în legea, documente care presupun un punct de vedere asumat și avizat din partea proiectanților, diriginților de șantier, documente pe care nu le-am primit nici acum. Am făcut solicitări public și domnului primar pentru a pune la dispozițe dacă se dorește recepționarea terenurilor de sport, amfiteatrului sau a patinoarului, să-mi pună la dispoziție documentele cu care să pot face această recepție. Din punctul meu de vedere, prin nominalizarea mea în calitate de președinte al acestei comisii, se încearcă pasarea responsabilității și găsirea unui vinovat de serviciu pentru infeciența demarării acestei investiții, pentru că așa cumn m-a numit domnul primar președfinte al comisiei, așa mă poate schimba iar a doua zi să facă recepția și să nominalizeze un coleg din primărie. Nu se dorește acest lucru”, a menționat Cosmin Andrei.

Viceprimarul municipiului Botoșani spune că nu am fugit de responsabilitate, însă va face această recepție cu respectarea tuturor pașilor legali.

Termenul de execuție a lucrărilor a fost prelungit până la sfârșitul anului 2018.

 

3 thoughts on “Care este motivul pentru care nu se face recepția la obiectivele finalizate de la Cornișa

  1. Când era portariuc primar, „inaugurați” parcul in iunie 2016! Și tot viceprimar erai ,flăcău! Atunci era 99%” finalizat” ! Erai și tu atunci amfitrion la zilele porților deschise, cu pelerinaje la Cornisa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *