Un primar va fi suspendat din funcție prin ordin al prefectului

dan slincu minodora vasiliuPrefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, că va emite ordinul de suspendare din funcție a primarului comunei Tudora, Mihai Petria. Asta după ce primarul și-a depus în urmă cu aproape două săptămâni demisia, după care a revenit asupra acesteia și a depus la Instituția Prefectului a cerere de renunțare la demisie.

like facebookLa Instituția Prefectului s-a înregistrat o cerere de renunțare la demisie a lui Mihai Petria, însă, în același timp, a venit o adresă de la Agenția Națională de Integritate prin care se aduce la cunoștință faptul că raportul de evaluare privind starea de incompatibilitate a lui Petria a rămas definitivă prin pronunțarea Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe 18 aprilie. Având în vedere această adresă a ANI, vom emite un ordin de prefect privind încetarea înainte de termen a mandatului de primar a domnului Mihai Petria, după ce primim și referatul constatator din partea secretarului comunei Tudora, care este strict necesar pentru emiterea acestui ordin”, a menționat Șlincu.

Starea de incompatibilitate a fost constatată de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate prin decizia emisă în septembrie 2015.

like facebook, stiri, botosaniDupă suspendarea mandatului, conducerea Primăriei comunei Tudora va fi preluată de viceprimarul Gheorghe Ţigănaşu.

3 thoughts on “Un primar va fi suspendat din funcție prin ordin al prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *