FOTO Focuri de avertisment în plan vertical cât și spre pneurile unei mașini care nu a oprit la semnalul polițiștilor de frontieră. Ce au descoperit oamenii legii!

politie frontieraPolițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – judeţul Botoşani au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de responsabilitate, peste 11.300 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de 130.000 lei,  marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Pentru oprirea contrabandistului de țigări, care nu s-a supus somațiilor legale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de avertisment.

like facebook, stiri, botosaniÎn data de 21 aprilie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – I.T.P.F. Iași în cooperare cu polițiști de frontieră de la Serviciul Teritorial Botoșani au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră au observat un autoturism marca Audi Allroad, înmatriculat în Marea Britanie, ce se deplasa dinspre localitatea Cotu Miculinți către DN 24C. Deși colegii noștri au efectuat semnalele regulamentare de oprire, conducătorul autoturismului a întors brusc și s-a deplasat în viteză spre localitatea Cotu Miculinți, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând opt focuri de avertisment în plan vertical cât și spre pneurile mașinii, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

Șoferul nu a oprit nici de această dată, iar la puțin timp, polițiștii de frontieră au descoperit autoturismul abandonat pe o stradă lăturalnică, iar în apropiere, pe un teren viran, au fost depistate mai multe colete cu țigări, acoperite cu pături.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 227.440 ţigarete (11.372 pachete), marca Ashima și Ritm, în valoare totală de aproximativ 130.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări, precum și autoturismul în valoare de 15.750 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Din primele verificări, a fost identificată o persoană implicată în activitatea infracţională, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracţională.

tigari politie frontiera

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *