O nouă zi de proteste la Psihiatrie. Președintele CJ: Ei au dreptate în parte

protesr psihiatrie 1Angajații de la Secția Psihiatrie a Spitalului Județean au ieșit, marți, din nou la proteste din cauza sporurilor tăiate. Aceștia au anunțat că vor picheta sediul Consiliului Județean joi, iar următorul pas este greva generală.

Legea de salarizare impune un plafon de 30% în care unitatea trebuie sa se încadreze cu sporurile la nivelul ordonatorului principal de credit, adică a Consiliului Județean, ori sunt angajați care primeau sporuri și de până la 75%.

like facebookPreședintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a declarat că nu face altceva decât să respecte legea și că nu poate lua de la alte unități pentru a da acestei secții. El îi așteaptă pe angajați la discuții.

Legat de plafonarea sporurilor, nu este o chestiune a Consiliului Județean, ci este o chestiune stabilită prin lege, prin reglementări naționale. Ei au dreptate în parte, dar trebuie să înțeleagă că la cei la care li s-au micșorat salariile datorită sporurilor se va face o reglare până în 2022. Dacă ei vin să se manifeste în fața CJ, vom avea o discuție ca să vedem ce putem face”, a menționat Macaleți.

 

One thought on “O nouă zi de proteste la Psihiatrie. Președintele CJ: Ei au dreptate în parte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *