Camera de Comerț va elabora un studiu despre starea economiei județului Botoșani, a anunțat președintele CCIA, Valeriu Iftime

Valeriu Iftime, stiri, botosani, CCIA, camera de comert
Președintele CCIA, Valeriu Iftime

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Botoșani, în parteneriat cu Consiliul Județean, va elabora un studiu despre economia județului, a declarat, marți, într-o conferință de presă, președintele CCIA, Valeriu Iftime. Acesta susține că în momentul de față nu există niciun document oficial care să ofere date reale și actuale despre economia județului.

Studiul va fi realizat de specialiștin de la București, el urmând să fie finalizat în termen de patru luni.

like facebook, stiri, botosaniEste un material pe care nu îl poate face oricine, iar noi la Camera de Comerț recunoaștem că nu avem specialiști atât de bine pregătiți, atât de bine informați care să facă o asemenea sinteză. Noi astăzi despre Botoșani, în afară de o descriere verbală și o hartă cu personalități care nu e lipsită deloc de importanță, despre economia județului nu o să găsiți niciun document care să vă spună care sunt economiile performante din acest județ, care sunt cele care au nevoie de investiții. Nu o să găsiți nicăieri care este nivelul de pregătire a forței de muncă, nivelul cheltuielilor cu utilităților sau de întreținere”, a spus Iftime.

Valeriu Iftime, stiri, botosani, CCIA, camera de comert
Presedintele Camerei de Comert, Valeriu Iftime, alaturi de directorul de comunicare al CCIA, Marian Rotariu

Șeful CCIA consideră căo radiografie economică a Botoșaniului este strict necesară pentru a putea proiecta strategii despre dezvoltarea mediului de afaceri

„Cel mai important este mediul economic. Dacă mediul economic funcționează, celelalte lucruri se pot regla. Singurul impozit real vine din mediul economic, de la cei care produc cu adevărat valoare adăugată și care aduce după sine impozit. Este important să înțeleagă toți că dispare și fotbal, și teatru dacă nu avem economie”, susține Iftime.

Acesta mai spune că acest studiu va fi pus la dispoziția oamenilor de afaceri, potențialilor investitori, dar și autorităților județene.

CCIA va încheia protocoale cu instituțiile publice care gestionează informații despre mediul de afaceri pentru a obține datele relevante pentru județul Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *