FOTO Liderul PNL, Ludovic Orban, prezent, duminică, la Botoșani. Vezi motivul!

ludovic orban catalin flutur sopticaLiderul PNL, Ludovic Orban, a participat, duminică, la lucrările Comitetului de Coordonare Județean al Filialei PNL Botoșani. Alături de acesta s-a aflat și prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, președintele PNL Basarabia, Adrian Dupu și deputatul Ion Bălan, vicepreședinte PNL pe Regiunea Nord-Est.

like facebook, stiri, botosaniDupă ședință, Orban a vizitat Târgul meșteșugarilor de pe Pietonalul Unirii, iar ulterior a participat la o conferință de presă, alături de primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur și președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică.

Acesta a vorbit despre haosul din sistemul sanitar în ceea ce privește salarizarea, dar și despre tentativa PSD-ALDE de naționalizare a pilonului II de pensii.

La ora actuală există peste 4,1 milioane români care au contribuit la pilonul II de pensii, ai căror bani depuși în conturi individuale, bani care reprezintă proprietatea fiecărui contribubabil, sunt puși în pericol de guvernul actual. Intenția clară a Guvernului este de a pune mâna pe acești bani, în trei pași”, a menționat Orban.

Acesta a spus că în perioada imediat următoare, PNL va declanșa la nivel național o campanie de informare a cetățenilor cu privire la pilonul II de pensii și despre riscurile la care sunt supuși dacă pilonul II de pensii va scădea.

Orban a vorbit și despre haosul cu salariile din sistemul sanitar. El a spus că PNL va depune o moțiune de cenzură în Camera Deputaților, îndreptată împotriva ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

La ora actuală, Guvernul și ministrul Sănătății au reușit să facă praf întreg sistemul de sănătate din România. Prin aplicarea unor reglementări asupra cărora nu s-a făcut nicio analiză, niciun fel de studiu de impact, niciun fel de prognoză privitoare la consecințele asupra salariilor, prin creșterea salariilor medicilor și asistenților, prin aplicarea noului regulament de sporuri, s-a ajuns în situația în care 25-30% din angajații spitalelor să înregistreze creșteri de venituri, nu toți, iar pentru restul angajaților care nu sunt medici sau asistente au scăzut salariilor sau cel mult au rămas la același nivel. La ora actuală spitalele sunt în prag de explozie. Nimeni nu mai poate să facă nimic. Spitalele nu pot fi ținute numai prin bunăvoința medicilor. Este nevoie de contribuția tuturor celorlalte categorii de angajați, care sunt într-o stare profundă de nemulțumire pentru diminuarea veniturilor”, a spus Orban.

Liderul PNL a menționat că prin moțiunea de cenzură  va cere ”ministrului Sănătății să plece acasă, evident de mânuță cu Olguța Vasilescu, care este inițiatoare proiectului de act normativ privind regulamentul sporurilor și creșterile salariale făcute doar pentru anumite categorii din sănătate.

One thought on “FOTO Liderul PNL, Ludovic Orban, prezent, duminică, la Botoșani. Vezi motivul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *