Prima clasă de învățământ profesional dual în județul Botoșani, din anul școlar viitor. Ce firmă va pregăti elevii!

gabriel hartiePrima clasă de învățământ profesional dual va funcționa în județul Botoșani din anul școlar viitor, a anunțat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean, Gabriel Hârtie. Acesta a declarat că această clasă va avea specializarea electrician-constructor și va funcționa la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” în colaborare cu firma Elsaco.

like facebookAgentul economic susține și el financiar pregătirea acestor elevi prin acele burse profesionale. Cât să statul român, atât dă și agentul economic iar pregătirea elevilor se face în fabrica agentului economic, pe utilajele dumnealor. pe politicile dumnealor. Practic își pregătesc viitorii angațați”, a spus șeful IȘJ.

Clasa este de zece locuri și urmează ca elevii interesați să se înscrie, după care să susțină un concurs de triere. Eleviivor primi bursa lunară de 200 de lei de la stat, plus alți 200 de lei de la agentul economic.

One thought on “Prima clasă de învățământ profesional dual în județul Botoșani, din anul școlar viitor. Ce firmă va pregăti elevii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *