Infecțiile nosocomiale din Spitalul Județean au scăzut în primul trimestru al anului. Vezi motivul!

bolnavi spitalInfecțiile nosocomiale din Spitalul Județean au scăzut în primul trimestru, după ce unitatea spitalicească a derulat un program prin care cele mai expuse secții secții au fost dotate cu dispensere de dezinfectant de mâini la fiecare salon.

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvând al Spitalului Județean, în primul trimestru al anului 2018 s-au înregistrat 16 cazuri de infecţii asociate asistenţei medicale în cadrul unității, față de 33 de cazuri câte au fost în aceeași perioadă a anului trecut.

like facebook, stiri, botosaniProgramul implementat a constat în aducerea de dispensere la nivelul fiecărei pat şi asigurarea soluţiei dezinfectante la nivelul fiecărui salon din secţia Chirurgie. Au fost peste 40 de astfel de aparate. În urma implementării a crescut adresabilitatea şi conştientizarea personalului privind igiena mâinilor şi dezinfecţia acestora în momentul acordării actului medical. Mâna reprezintă principalul vehicul al infecțiilor asociate în spital, alături de nerespectarea măsurilor de curățenie”, a spus medicul Ştefan Bercea.

În perioada studiului, impplementat șase luni, cantitatea de soluţie hidroalcoolică utilizată în cadrul secţiei de Chirurgie a crescut de la 30-40 de litri iniţial până la 120 de litri lunar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *