Gest deosebit făcut de Dragoș Pătraru pentru micii jurnaliști din Botoșani

starea natiei-1emisieDragoș Pătraru, realizatorul și prezentatorul emisiunii „Starea nației” de la TVR1, a făcut un gest deosebit pentru un grup de copii din Botoșani. Acesta, împreună cu echipa emisiunii pe care o realizează, a oferit copiilor și adolescenților de la ziarul Buzz un prompter pentru ca aceștia să-și poată desfășura activitatea la micul lor studio în condiții cât mai bune.

Dragoș Pătraru a făcut acest gest deosebit după ce a urmărit câteva emisiuni pe care micuții jurnaliști din Botoșani le realizează pe siteul lor. Impresionat de dorința lor de a face televiziune, de a scrie într-un ziar, de a deveni cât mai buni, cunoscutul jurnalist le-a promis chiar din luna februarie, când a fost invitatul lor la evenimentul dedicat celor 7 ani de activitate, un prompter. Fapta s-a întâmplat chiar joi când copiii-reporteri ai ziarului Buzz s-au aflat în studioul emisiunii pentru a vedea cum se filmează celebra emisiune.

snParticiparea micilor jurnaliști la această emisiune s-a făcut în urma unei invitații făcută tot în luna februarie de către Dragoș Pătraru. Cu această ocazie, copiii -reporteri au putut să vadă, cu ochii lor, cum se întâmplă lucrurile în spatele camerelor de filmat sau în regia de emisie. Totodată, micuții au  participat și-n emisiune, ca invitați, ocazie pentru Dragoș Pătraru de a le oferi prompterul de care au atâta nevoie. Iar una dintre fetele prezente a făcut finalul emisiunii.

Copiii de la cercul de jurnalism „Micii reporteri” au profitat de această invitație, organizându-și și alte vizite și întâlniri deosebite, astfel că au văzut cum se fac emisiunile la radio România Actualități, ba chiar au intrat și în direct la una dintre cele mai ascultate emisiuni ale postului, respectiv „Prietenii de la 10.00”. Au văzut cum se realizează o emisiune în direct la televiziune, fiind spectatori la emisiunea „Ieri, azi, mâine” de la TVR2, cu Corina Dănilă. La sfârșitul emisiunii, micii reporteri au putut chiar să obțină șisunet starea natiei interviuri de la invitații emisiunii.

Îi puteți urmări pe micii reporteri în ediția de joi, 12 aprilie, aici. (minutul 40)

dragos patraru si mateea

Este al doilea an în care micii jurnaliști de la Botoșani se deplasează în capitală pentru a beneficia de astfel de experiențe. Scopul lor este acela de a le dezvolta motivația de a îmbrățișa această meserie, dar mai ales de a înțelege munca și pasiunea care sunt necesare pentru a o face așa cum trebuie.

Cercul „Micii reporteri” este un produs al Asociației Buzzmedia care a câștigat recent pentru al treilea an consecutiv un proiect important finanțat în parte de Consiliul Județean Botoșani. Este vorba despre Tabăra de Jurnalism „Ai noștri tineri”. Anul acesta tabăra va avea loc în perioada 8-12 august, la Șoldănești.

One thought on “Gest deosebit făcut de Dragoș Pătraru pentru micii jurnaliști din Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *