Marius Budăi: „În 2017, România a avut cele mai mari creșteri salariale din Europa”

stiri, botosani, stiri din botosani, psd, marius budaiParlamentarul Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a declarat joi că, potrivit Eurostat, România a avut în 2017 cea mai mare creștere a salariilor din Uniunea Europeană, cu mult peste media statelor membre.

Opoziția se încurcă atunci când ne critică pe tema creșterilor salariale. Ba spune că salariile au crescut prea mult și că din cauza aceasta avem inflație, ba că nu au crescut deloc sau chiar ar fi scăzut din cauza transferului contribuțiilor. Eu le spun că în România, costurile cu forța de muncă au crescut anul trecut cu 17,1%, față de media europeană de doar 2,3%. Nu e nici concluzia mea, nici a Guvernului. Sunt datele oficiale de la Eurostat”, a spus Marius Budăi.

Președintele Comisiei de buget, finanțe și bănci spune însă că politicile de creștere a salariilor și de relaxare fiscală vor trebui continuate pentru că veniturile salariale ale românilor continuă să fie printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană.

În România costul orar cu forța de muncă este foarte scăzut atât în raport cu ponderea capitalului într-o afacere, dar și în valoare nominală. Comparativ cu media Uniunii Europene de 26,8 euro/oră cu forța de muncă, în România avem o medie de doar 6,3 euro/oră. Așadar, în pofida tuturor zvonurilor alarmiste că ne pleacă investitorii dacă mărim salariile, am văzut că dimpotrivă, numărul investitorilor a crescut datorită unui mediu fiscal atractiv, iar asta ne îndreptățește să continuăm politicile de majorare a veniturilor cetățenilor, fie prin creșterea salariului minim, dar și prin extinderea sistemului de deduceri, mai ales în cazul celor cu salarii mici”, a declarat deputatul Marius Budăi.

 Sursa: comunicat PSD

One thought on “Marius Budăi: „În 2017, România a avut cele mai mari creșteri salariale din Europa”

  1. Comunicat PSD=Lauda-ma gura ca diseara(TOT TIMPUL)-ti dau friptura!!
    Niste mancatori de rahat(nu din acela turcesc!).
    Ce investitori ti-au venit la Botosani domnule ”DIPUTAT”?
    E usor sa dai bani la bugetari si nebugetari din banii altora, care ii produc!!
    Faceti investitii(infrastructura,parcuri industriale amenajate-nu distractii gen Cornisa) nu salarii!!
    Dupa ce faceti investitiile vor veni si salariile mari,ca la Timisoara,Cluj,etc!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *