Sentință a unei instanțe din Botoșani! Condamnat la 15 zile de inchisoare pentru o amenda de 50 de lei

penitenciarul botosani, stiri, botosani, detinuti, condamnatiUn bărbat din Botoșani a fost condamnat de Judecătoria Săveni la 15 zile închisoare pentru o restanță de 50 de lei la plata unei amenzi penale care ulterior a fost și achitată.

Este vorba de Costel Abănăriței, un bărbat care a primit o amendă penală pentru lovire și alte violențe într-un dosar penal finalizat în 2014.

Ministerul Justiției, sub comanda ministrului Toader, are atât de mulți bani încât își permite să cheltuie pentru cele 15 zile de detenție ale detinutului aproximativ 2000 de lei la care se mai adauga minim 230 lei onorariul avocatului din oficiu, suportat din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei, iar cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, a scris Penitenciarul.ro.

Potrivit aceleași surse, pentru ca treaba să fie făcută bine până la capăt, deținutul în cauza poate beneficia și el de premiu de consolare din partea Ministerului Justiției, premiu care se ridică cu mult peste suma pentru care a fost condamnat.

Bătrbatul a ajuns după gratii luni dimineață, acum fiind încarcerat în Penitenciarul Botoșani.

 

sentinta judecatoreasca, stiri, botosani, condamnare, judecatoria saveni

One thought on “Sentință a unei instanțe din Botoșani! Condamnat la 15 zile de inchisoare pentru o amenda de 50 de lei

  1. Corect! Nu a respectat o hotărâre judecătorească definitivă! Ce ați fi vrut? Să îl premieze? Instanța îl putea condamna la pedeapsă inchisorii pentru loviri și alte violențe, însă, a considerat să îi dea pedeapsa alternativa ,mai ușoară, amenda. Cum nu a plătit-o integral in termenul convenit ,a primit 15 zile. Punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *