Secții comasate la Spitalul Județean pentru reducerea cheltuielilor

spitalul judeteanConducerea Spitalului Județean a decis modificarea structurilor unor secții motivat de cheltuielile mari cu personalul, dar și de lipsa unor medici specialiști. Astfel, secțiile Chirurgie pediatrică și Ortopedie pediatrică au fost comasate și transformate într-o singură secție.

like facebook, suceava, news, stiriDe asemenea, în urma analizei duratei medii de spitalizare, a indicatorilor de performanță, a ratei de utilizare a paturilor s-a ajuns la concluzia că este nevoie de restructurarea structurii organizatorice actuale prin reducerea cu 10 paturi a secțiilor chirurgicale pediatrie și creșterea cu cinci paturi a compartimentului de urologie și compartimentului de chirurgie plastică.

Analizând indicatorii de performanță și numărul de pacienți internați pe secțiile chirurgicale Pediatrie, s-a luat decizia de a reduce numărul de paturi în cadrul secției Chirurgie pediatrică și Ortopedie pediatrică și transformarea acestor secții și compartiment într-o singură secție cu 35 de paturi, din care zece paturi ortopedie și cinci patru arși. De asemenea, la Spitalul Județean au fost transformate compartimentele de chirurgie plastică și reparatorie în secție de chirurgie plastică și reparatorii cu 25 de paturi, iar  compartimentul de urologie cu 20 de paturi a fost transformat în secție de urologie cu 25 paturi”, a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Ministerul Sănătății și-a dat acceptul pentru aceste modificări și urmează ca spitalul să facă demersuri pe plan local pentru modificarea autorizației sanitare de funcționare.

 

One thought on “Secții comasate la Spitalul Județean pentru reducerea cheltuielilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *