Municipiul Botoșani va avea încă doi cetățeni de onoare. Vezi propunerile!

Lautarii lui Nicolae Botgros la Agro Zoo 2013 Botosani- PopautiMunicipiul Botoșani va avea încă doi cetățeni de onoare, iar propunerea vine din partea Fundației Nicoară. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local, care va fi supus spre aprobare pe 30 martie, maestrul Nicolae Botgros, prim dirijor și solist al Orchestrei Naționale de Muzică Populară ”Lăutarii” și Maria Honceru, botoșăneanca care a compus texte pentru mai mulți interpreți de muzică populară sunt cele două propuneri.

like facebook, stiri, botosaniNicolae Botgros a susținut alături de Orchestra ”Lăutarii” mai multe spectacole.

Prin activitatea desfășurată, a contribuit în mod deosebit la difuzarea muzicii populare românești în întreg spațiul românesc, cât și în lume (…) În anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri se cuvine să cinstim personalitățile care prin activitatea lor au fost promotorii ideii de unire a tuturor românilor cu Patria mamă România”, se arată în raportul de specialitate.

Maria Honceru a fost referent la Casa de Cultură a Sindicatelor, fiind cea care a compus versurile cântecului popular Dorul Basarabiei, interpretat de Ion Paladi.

One thought on “Municipiul Botoșani va avea încă doi cetățeni de onoare. Vezi propunerile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *