Elevi de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, la concursul național de robotică First Tech Challenge National

elevi robotica eminescuÎn perioada 23-25 martie, la Sala Polivalenta București se desfășoară cea de-a doua ediție a concursului de robotică între licee, FIRST TECH CHALLENGE NATIONAL, organizat de asociația Natie prin Educație, în parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale. Alături de cele 90 de licee participante , se afla și Colegiul Național “Mihai Eminescu” Botoșani, reprezentat de echipa CYBER HAWKS.

Obiectivul acestui concurs este abordarea integrată și transdisciplinară a matematicii, fizicii și informaticii în formarea abilităților de viață și carieră, adaptate la piața muncii din România.
Competiția a debutat cu meciuri regionale, la care au participat și elevii Colegiului Național  ”Mihai Eminescu”. Dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale, cultivarea imaginației și creativității, pot duce la inovații spectaculoase în domeniul ingineriei, o adaptare mai rapida la piața muncii actuale.

like facebook, stiri, botosaniFirst Tech Challenge încurajează copiii să crească și să se dezvolte altfel, să-și ajute colegii din echipa, să devină responsabili și implicați. Astfel, vor exista discuții cu mentorii și liderii -elevi ai echipelor despre sesiunile de jurizare (cum se derulează interviurile și ce scop au în evaluarea proiectului echipei), regulile de respectat în Engineering Notebook (caietele care documentează întreaga activitate a echipei), verificarea robotului (la ce anume să se aștepte participanții în etapa de Robot Inspection), exersarea abilităților robotului în meciurile demo (cât de fin executa sarcinile și în cât timp se mișcă în teren).

Echipa Colegiului Național “MihaiEminescu” este formată din elevii: Amatiesei Robert, Pînzariu Octavian, Lebadă Ștefan, Alexuc Tudor, Terciu Iustin, Hudișteanu Mihai, Pitrop Alexandru, Grigore Eduard, Oprișanu Odrin, iar mentorii lor au fost: Oniciuc Gheorghe, Pintilei Aurelian, ChiraLiliana, Chiriac Cristina și Oltean Ștefan..

 

 

One thought on “Elevi de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, la concursul național de robotică First Tech Challenge National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *