Flutur propune adoptarea Declarației de Unire a Moldovei cu România

catalin fluturPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, susține Unirea Moldovei cu România. El propune adoptarea Declarației de Unire a Moldovei Răsăritene cu România, declarație care ar urma să fie semnată și de consilierii locali.

like facebook, stiri, botosaniConsiliul Local Botoșani și primarul municipiului Botoșani în numele locuitorilor municipiului Botoșani, ne declarăm susținerea necondiționată pentru unirea cât mai grabnică a Moldovei Răsăritene cu Țara Mamă, România, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam. Ne angajăm să ne implicăm pentru reîntregirea națională prin mijloacele pașnice ale democrației, ca reparație morală pentru suferințele trecutului și ale prezentului, de la chinul străbunilor noștri smulși împotriva voinței lor de la trupul patriei istorice de voia lui Hitler și a lui Stalin, supuși execuțiilor, deportărilor și foametei, la greutățile pe care le trăiesc acum moldovenii de peste Prut. Vrem să facem Unirea cu cei de aceeași limbă și tradiție cu noi pentru ca fiii și nepoții noștri să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre le-au avut. Să ne ajute Dumnezeu ca într-o bună zi să trăim clipa fericită a Unirii depline, când nu va mai fi graniță pe Prut, iar oamenii dintre Nistru și Tisa vor munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate”, se arată în Declarația de Unire prezentată într-o conferință de presă de primarul Cătălin Flutur.

Mai multe localități din Republica Moldova au votat unirea cu România.

3 thoughts on “Flutur propune adoptarea Declarației de Unire a Moldovei cu România

  1. Sustin adoptarea unei astfel de Declaratie de unire si de catre consiliul judetean, prin semnarea acesteia de catre consilierii judeteni.Doamne ajuta.

  2. Sustin aceasta Declaratie, si cred ca aceasta Declaratie de unire trebuie sustinuta si de toate consiliile locale si primarii din judet Doamne ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *