FOTO Cantitate impresionantă de țigări găsită de polițiști în beciul unui botoșănean, în urma unor percheziții. Tânărul, încătușat

beci tigari politie frontieraPolițiștii de frontieră botoşăneni din cadrul I.T.P.F. Iaşi au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, desfășurate la frontiera de est, 362.800 țigarete, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

 În data de 20 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, cu sprijinul colegilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, au declanşat o acţiune specifică pentru depistarea unor persoane despre care deţineau informaţii că aveau preocupări pe linia contrabandei cu produse din tutun.

like facebookÎn urma activităţilor specifice de poliţie judiciară, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au stabilit că cetăţeanul român Costel C., în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, deţine în beciul locuinţei mai multe colete cu ţigarete de contrabandă. Acesta era cunoscut că desfăşoară activităţi de colectare, transport, depozitare şi vânzare de produse accizabile supuse marcării, cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, în mod ilicit, beneficii financiare.

tigari beci politie frontieraAstfel, în data de 20 martie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani cu sprijinul colegilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Darabani au efectuat trei percheziţii la mai multe locaţii de pe raza judeţului Botoşani.

În urma percheziţiilor a fost descoperită şi reţinută cantitatea totală de 213.200 ţigarete diferite mărci, de provenienţă R. Moldova şi Duty Free.

În cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore a lui Costel C., acesta urmând a fi prezentat în data de 21 martie 2018, instanţei în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi, în urma unei misiuni specifice efectuate pe raza localității de frontieră Păltiniş, județul Botoşani, au descoperit şi indisponibilizat cinci baxuri ce conţineau 149.600 țigarete.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi contrabandă calificată, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Bunurile în valoare totală de 115.000 lei au fost reţinute în vederea confiscării.

One thought on “FOTO Cantitate impresionantă de țigări găsită de polițiști în beciul unui botoșănean, în urma unor percheziții. Tânărul, încătușat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *