Premieră! O firmă din Botoșani construiește stații de încărcare pentru vehicule electrice

masina electrica, statie de alimentare, stiri, botosaniO firmă din Botoșani a câștigat, în premieră pentru ea, un contract pentru construcția unei stații de încărcare pentru vehicule electrice. Este vorba de compania Elsaco Electronic SRL, care a câștigat, de curând, o licitație organizată de Primăria municipiului Cluj Napoca pentru construcția de stații de alimentare a mașinilor care merg doar pe energie electrică.

Obiectul contractului dintre firma controlată de Valeriu Iftime și Primăria condusă de Emil Boc îl reprezintă „Statii de incarcare pentru autovehicule electrice, realizare ridicari topografice, proiectare si executie in scopul implementarii obiectivului „Statii de incarcare pentru autovehicule electrice – Etapa I”.

La licitația de la Cluj au participat patru firme, însă Elsaco Electronic și-a adjudecat lucrarea la un preț de 232.172 de lei pentru trei stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Practic, cu acești bani societatea din Botoșani va amplasa, într-o parcare de pe strada Moților, două stații de încărcare, din care una de 33 KW AC amplasată în interiorul parkingului la parter pe peretele estic care va asigura incarcarea a doua automobile simultan la o putere maxima de 22 KW/automobil, respectiv 11 KW/ automobil, iar cea de-a doua stație, de 11 KW AC, va fi amplasată pe peretele parcării în exteriorul clădirii care va asigura incarcarea unui automobil la o putere maxima de 11 KW/ automobil.

De asemenea, în parcarea din Piața Unirii, Elsaco Electronic va amplasa o stație de tipul fast charge, care va asigura o încărcare la puterea de 50 KW DC și respectiv 22 KW AC.

One thought on “Premieră! O firmă din Botoșani construiește stații de încărcare pentru vehicule electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *