Un cunoscut producător de lactate din Botoșani introduce pe piață produsele fresh artizanale. Rețetele sunt românești și italiene

produse-romanesti-artizanale-fresh-lacto-solomonescu-stiri-botosaniUn cunoscut producător de lactate din Botoșani a introdus pe piață produsele fresh artizanale, realizate după rețete tradiționale românești sau italiene.

Este vorba de societatea comercială Lacto Solomonescu, cea care a lansat de curând, ricotta fresh, burrino, burrata sau scamorza, produse italiene confecționate manual, fiecare dintre ele fiind unic. De asemenea, același producător a scos pe piață și cașcavalul împletit umplut cu cremă de brânză și mărar, cașcavalul împletit umplut cu cremă de brânză și boia, dar și rulada de cascaval cu cremă de brânză și șuncă.

Produsele sunt în serie limitată și se vând deocamdată doar în magazinele proprii ale firmei familiei Solomonescu, cel din Grivița (lângă Uvertura Mall) și cel din Hala Centrală din municipiul Botoșani.

Iată cum arată noile produse:

lacto solomonescu, ricotta fresh, stiri, botosaniRicotta fresh în cosulet sau variantã vrac

Albă și pufoasă, dietetică și bogată în proteine, este ideală pentru salate, paste, aperitive alături de spanac sau alte verdețuri, fiind ,,adevărate petale din lapte“.

Se poate folosi cu succes la creme de prăjituri, plăcinte sau creme aperitiv.

lacto solomonescu, burrino, stiri, botosaniBurrino

Cașcaval modelat în jurul unui miez de unt, a fost inventat ca o metodă de păstrare a untului în timpul transportului într-o clima calda.

Este disponibil în două variante: clasic sau pentru un gust mai aromat puteți alege varianta afumată.

lacto solomonescu, burrino, stiri, botosaniBurrata

Numită și regina brânzeturilor italiene, acest săculeț din mozzarella fresh umplut cu smântână cremoasă și așchii de mozzarella .

Este ideală pentru a fi servită alături de salate, prosciutto crudo, roșii proaspete cu ulei de măsline.

lacto solomonescu, scamorza, stiri, botosaniScamorza

Este un cașcaval modelat artizanal în formă de pară a cărui denumire reprezintă imaginea maturării timp de 15 zile atârnat de o sfoară și care în nordul Italiei înseamnă „decapitat ”.

Am introdus aceste produse în gama noastră din dorința de a vă oferi și un altfel de produse fresh și artizanale, greu de găsit la scară largă datorită complexității cu care sunt modelate manual, bucată cu bucată și a termenului de valabilitate extrem de scurt”, susține directorul adjunct al companiei Lacto Solomonescu, Carmen Solomonescu.

One thought on “Un cunoscut producător de lactate din Botoșani introduce pe piață produsele fresh artizanale. Rețetele sunt românești și italiene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *