Cum se circulă pe drumurile din Botoşani şi din celelalte judeţe din regiune. Vezi avertizarea drumarilor!

viscol zapada drum 1Revenirea avertizărilor de Cod galben de vreme nefavorabilă, dar mai ales alternarea fenomenelor meteo și variațiile bruște de temperatură au solicitat eforturi deosebite din partea drumarilor Moldovei, pentru menținerea în bună circulație a sectoarelor de drum național din administrare.

Astfel, în noaptea de 17/18 martie 2018, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 157 autoutilaje și s-au răspândit nu mai puțin de 1.046 tone de material antiderapant. Nu s-au înregistrat probleme deosebite, cu excepția câtorva autovehicule derapate, dar repuse rapid în trafic de echipele aflate în teren, fără blocarea arterelor de circulație.

like facebook, stiri, botosaniUn astfel de exemplu a fost consemnat în zona Mestecăniș, pe DN 17 (județul Suceava), unde un TIR echipat necorespunzător a derapat în afara părții carosabile, cu blocarea temporară a circulației în zonă. După scurt timp însă, acesta a fost tractat de autoutilajele DRDP, cu reluarea circulației. De asemenea, două TIR-uri au întâmpinat probleme la urcarea în rampă pe 28A, în apropiere de Pașcani, acestea fiind depășite însă, tot cu intervenția autoutilajelor DRDP.

„Din fericire, putem spune că nu am înregistrat probleme majore, cu excepția câtorva derapări, cauzate și de echiparea necorespunzătoare a autovehiculelor și neadaptarea vitezei la condițiile de trafic. De asemenea, spre dimineață, am avut unele probleme cu transformarea ninsorilor în ploaie înghețată pe unele sectoare din județul Neamț, dar și cu viscolul la sol, care începe să formeze suluri de zăpadă pe carosabil, în Iași. Nu în ultimul rând, aș remarca buna colaborare în teren cu reprezentanții Poliției Rutiere, care au atenționat sau chiar oprit participanții la trafic pe sectoarele cu probleme și cărora aș dori să le mulțumesc, pe această cale”, a detaliat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

Mai menționăm că, începând din această dimineață, de la ora 08:00, a intrat în vigoare o avertizare Cod galben de ninsori abundente, valabilă până la ora 23:00, pentru Moldova, și Muntenia și întreg arcul carpatic. În intervalul menționat, vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu precădere în cele de munte. Vremea se va răci accentuat, cu temperaturi cu 10-15 grade mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. Pe acest fond, DRDP Iași recomandă prudență maximă din partea participanților la trafic, în condițiile căderilor masive de precipitații, dar mai ales a variațiilor mari de temperatură, care pot conduce la formarea ghețușului. Totodată, le recomandăm să nu plece la drum decât în situații de maximă necesitate, cu echiparea adecvată a autovehiculelor și informarea prealabilă cu privire la condițiile de drum.

La cest moment, pe drumurile naționale din administrare sunt în acțiune 141 de autoutilaje.

DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic pentru orice informații despre starea drumurilor naționale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

Sursa> comunicat DRDP Iasi

One thought on “Cum se circulă pe drumurile din Botoşani şi din celelalte judeţe din regiune. Vezi avertizarea drumarilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *