Lucrări de apă și canalizare demarate într-o comună din Botoșani. Investiția se ridică la 2,5 milioane de euro

Lucrari apa si canalizare, stiri, botosaniO primărie din județul Botoșani a demarat procedura pentru implementarea unui proiect care prevede construirea unei rețele de apă și canalizare. Este vorba de Primăria comunei Pomîrla, care a beneficiat de o finanțare de 2,5 milioane de euro pentru rețeaua de apă și canalizare.

În această săptămână, administrația locală a lansat licitația pentru „Servicii de proiectare, faza PTH, asistenta tehnica din partea proiectantului aferente infiintarii unui sistem de alimentare cu apa, canalizare si statie de epurare in comuna Pomirla, judetul Botosani in cadrul proiectului de investitii ” Infiintare sistem de alimentare cu apa, canalizare si statie de epurare in comuna Pomirla, judetul Botosani”, finantat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala.

like facebook, stiri, botosaniNecesitatea investitiei este justificata prin faptul ca populatia resimte in mod acut lipsa unei surse de apa potabila (corespunzatoare cantitativ si calitativ) si a unui sistem de canalizare corespunzator din punct de vedere igienico-sanitar. In aceste sate, nu exista un sistem centralizat de alimentare cu apa si canalizare, satisfacerea nevoilor de apa ale populatiei fiind asigurata din fantani de mica adancime, cu debite mici, insuficiente, in conditii igienico – sanitare necorespunzatoare. In consecinta se impune realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apa, canalizare si statie de epurare in comuna Pomarla, corespunzator din punct de vedere igienico-sanitar, capabil sa asigure nevoile de apa gospodaresti, publice si pentru combaterea incendiilor, precum si colectarea si tratarea apelor uzate menajere, in conditii igienico – sanitare corespunzatoare”, susțin reprezentanții Primăriei.

Pentru proiectare, Primăria Pomîrla plătește 420.000 de lei.

Lucrările de aducțiune cu apă și canalizare vor fi finalizate în termen de 30 de luni de la data stabilirii constructorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *