Incredibil! Doi adolescenți au furat cărucioarele unui supermarket din Botoșani și au plecat cu ele către casă

masina jandarmi, stiri, botosaniDoi adolescenți au furat cărucioarele unui supermarket din Botoșani și au plecat cu ele către casă, însă au fost prinși, în scurt timp, de o patrulă de jandarmi.

Cei doi minori, ambii de 13 ani, au luat cărucioarele de cumpărături de la supermarketul Ovisim din cartierul Stejari, după ce magazinul s-a închis.

În scurt timp, ei au dat nas în nas cu jandarmii, care i-au întrebat despre provenienţa cărucioarelor şi motivul prezenţei lor în zonă la ora 23.00.

like facebook, stiri, botosaniNu le-a fost greu oamenilor legii să identifice proprietarul bunurilor, deoarece acestea erau inscripţionate cu denumirea unei societăţii comerciale din apropiere. Cei doi copii au rămas fără cărucioare şi li s-au întocmit actele de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar dosarul a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea soluţionării”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Botoșani, Dan Izotov.

Oficialii Inspectoratului Județean de Jandarmi atrag atenția că minorii „au nevoie de îndrumarea familiilor din care fac parte pentru formarea lor, au nevoie de exemple bune şi de modele demne de urmat, în această privinţă părinţii având rolul cel mai important”.

Din păcate, lipsa controlului parental în ceea ce priveşte activităţile desfăşurate de copii duce, uneori, la săvârşirea de către aceştia a unor fapte de natură penală, iar lipsa discernământului, a înţelegerii pericolului social şi a conştientizării consecinţelor legale pot avea câteodată urmări nefaste pentru viitorul lor”, susține Izotov.

One thought on “Incredibil! Doi adolescenți au furat cărucioarele unui supermarket din Botoșani și au plecat cu ele către casă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *