Autoritățile sanitare botoșănene, în alertă: 24 de cazuri de rujeolă în județ

rujeolaNu mai puțin de 24 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în județul Botoșani, a anunțat joi, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Teodor Ferariu. Focare de rujeolă a fost depistate în comunități rome din Dorohoi și Broscăuți.

like facebookAvem un focar de rujeolă în Dorohoi și Broscăuți, în comunitățile cu risc cu populație romă: 14 persoane confirmate clinic și zece persoane confirmate cu buletine de analiză la Laboratorul Regional Iași. În acest sens, DSP a declanșat procedura de intervenție în focare și de delimitare a extinderii acestuia prin izolarea suspecților și imunizarea contacților”, a menționat directorul DSP Botoșani.

Ferariu susține că dintre cele zece persoane confirmate cu buletine se numără și un copil. Toți cei care au contactat boala nu erau vaccinați.

La 31 ianuarie, în stocurile DSP și a cabinetelor medicilor de familie se aflau 2300 de doze de vaccin ROR, împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului, iar în prezent DSP dispune de un stoc de 150 de doze.

 

 

One thought on “Autoritățile sanitare botoșănene, în alertă: 24 de cazuri de rujeolă în județ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *