Aproape 10 milioane euro pentru finanțarea firmelor mici și mijlocii din Regiunea Nord-Est

euro, stiri, capital, bani multi, investitii, botosaniApelul de proiecte „Investiții pentru IMM-uri pentru implementarea unui rezultat al cercetării” din cadrul POR 2014 – 2020 pune la dispozitia IMM-urilor din mediul rural sau urban din județele: Iași, Bacău, Suceava, Neamț, Botoșani și Vaslui, o finanțare de 9,65 milioane euro.

În conditiile unei dezvoltari tehnologice rapide, cu efecte directe asupra ciclului de viata al produselor si al tehnologiilor, companiile trebuie sa raspunda cerintelor unei piete in continua evolutie. Sectorul IMM este cel mai afectat, din cauza orientarii relativ slabe catre activitati productive, accesului redus la capital, tehnologie si infrastructura si a adaptabilitatii relativ scazute la nevoile pietei prin inovare.

like facebook, stiri, botosaniÎn cadrul acestui apel de proiecte pot beneficia de finantare societati cu activitate de productie sau prestari servicii care au mai putin de 250 de angajati. Solicitantii trebuie sa aiba mai mult de un an de activitate si profit din exploatare inregistrat in anul 2017. Valoarea finantarii nerambursabile, in regim de minimis, a unui proiect: minim 25.000 EUR si maxim 200.000 EUR. Contributia programului la finantarea unei investitii este de maximum 90 la suta, in limita plafonului de minimis, de 200.000 euro.

Se vor finanta investitii care conduc la dezvoltarea IMM-urilor, respectiv: construirea, modernizarea si extinderea spatiilor de productie sau prestare a serviciilor; achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, echipamente informatice, birotica; cunostinte, brevete, drepturi de utilizare, licente, marci comerciale, programe informatice; investitii de dezvoltare experimentala (construire si testare prototipuri, realizare si operare planuri pilot, servicii de consultanta). Apelul este deschis pana la data de 25 iunie 2018, ora 10:00.

2 thoughts on “Aproape 10 milioane euro pentru finanțarea firmelor mici și mijlocii din Regiunea Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *