Discuții aprinse în Consiliul Local de la bugetele societăților din subordine. Primar: Așteptați bani de la bugetul local, fără a vă strădui

consiliu local. 1jpgDiscuții contradictorii în Consiliul Local, de mai bine de jumătate de oră, de la bugetele societăților din subordine, respectiv Eltrans, Modern Calor, Locativa și Urban Serv.

like facebook, stiri, botosaniSumele cerute de societăți au fost cu mult mai mare decât cele aprobate de municipalitate, iar de aici au apărut comentarii și nemulțumiri.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, i-a criticat pe directorii societăților și le-a reproșat faptul că așteaptă bani de la bugetul local, fără să identifice metode de reducere a cheltuielilor și mărire a veniturilor.

Mi se pare un pic forțat de a prezenta un buget doar cu cerințele societății. Trebuia să vă adaptați bugetele, când le prezentați spre aprobare Consiliului Local, conform bugetului Consiliului Local. Eu ştiu cum aţi gândit: acesta e bugetul, iar fără ăsta nu supravieţuim. Este o situaţie mai mult decât delicată la toate societăţile din subordinea CL. Fiecare dintre dvs. o să spuneţi că e un an greu, că nu avem bani. Ca în fiecare an, așteptaţi bani de la bugetul local, fără a vă strădui foarte mult să identificaţi metode de reducere a cheltuielilor, metode de sporire a veniturilor, dar, în primul rând să vă colectaţi dumneavoastră banii. Că așa e foarte simplu: cineva colectează banii, dvs. faceți o cerere și după aia  solicitaţi bani de la primărie”, a spus primarul Cătălin Flutur.

 

 

El a spus că municipalitatea nu dispune de sumele cerute de cele patru societăți și că acestea trebuiau să preia din bugetul municipiului doar sumele care le-au fost alocate, nu ceea ce și-au dorit directorii.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a avut o altă opinie și a spus că subvențiile pe care le acordă municipalitatea nu sunt alocate societăților, ci cetățenilor.

Eu spun că putem vota bugetele, iar ulterior, dacă sunt modificări, putem să le operăm pe parcursul anului”, a spus Andrei.

One thought on “Discuții aprinse în Consiliul Local de la bugetele societăților din subordine. Primar: Așteptați bani de la bugetul local, fără a vă strădui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *