Marius Budăi: „Transferul contribuțiilor va face o economie de 8,9 miliarde lei la bugetul de stat până la finalul lui 2018”

marius budai, stiri, botosani, deputatPreședintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, Marius Budăi, a declarat luni că în urma transferului contribuțiilor sociale de la angajator la salariat, deficitul de la bugetul de pensii se va reduce de la 13,5 miliarde lei în 2017, la 4,6 miliarde lei în 2018, ceea ce reprezintă o economie de 8,9 miliarde lei la bugetul de stat.

Mulți au întrebat care sunt beneficiile acestei măsuri. Unul dintre cele mai importante răspunsuri e că, doar în acest an, facem o economie la bugetul de stat de 8,9 miliarde lei, prin reducerea substanțială a deficitului la bugetul de pensii. Acești bani pot fi folosiți pentru investițiile în spitale, școli, drumuri sau alte proiecte de dezvoltare. Ca să vă dați seama, cu acești bani se pot acoperi costurile pentru construcția a 2.500 de creșe și grădinițe, modernizarea a 2.000 de școli și construcția de săli de mese în toate școlile, toate la un loc”, a explicat Marius Budăi, care a adăugat că prin această măsură, în contul de pensie al angajaților se vor acumula sume mai mari decât în trecut, ceea ce le va asigur o pensie decentă în momentul ieșirii din activitate.

like facebook, stiri, botosaniPreședintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a mai spus că în prezent niciun salariu din România nu a scăzut din cauza măsurii privind transferul contribuțiilor sociale. „Ca să fie totul foarte clar, în afară de câteva cazuri punctuale, care au fost rezolvate de Guvern, niciun angajator de la stat sau de la privat nu are costuri suplimentare cu salariații în urma acestei măsuri. Deci dacă în privat sunt salarii care au scăzut în această perioadă, oamenii trebuie să știe că e o decizie exclusivă a angajatorului care nu are nicio legătură cu măsura Guvernului”, a precizat deputatul.

2 thoughts on “Marius Budăi: „Transferul contribuțiilor va face o economie de 8,9 miliarde lei la bugetul de stat până la finalul lui 2018”

  1. Domnule Budai, ma uluiesti! Si esti si ditamai presedinte de Comisie in Parlament. Doamne , Dumnezeule! Hai sa vedem care-i situatia: sigur ca fondurile sociale de orice tip au crescut pentru ca multe societati comerciale, de toate tipurile si marimile, ,,fentau” statul si nu plateau cotele aferente angajatorilor.De aici si furia lor contra statului, de aici si trimiterea angajatilor lor in Piata Victoriei. Dar ca sa spui ca scaderea salariilor nete nu are nici o legatura cu masura Guvernului, asa o gogomanie de mare n-am mai auzit. Are o legatura directa, pentru ca multi patroni nu doresc in nici un fel sa-si scada profiturile pentru a face pe plac guvernarii PSD. Degeaba afirmi asemenea nazbitii, ca oamenii vad exact care le este leafa neta in ianuarie 2018. Faptul ca doar 56% din nr. total de contracte au fost renegociate si inregistrate in REVISAL nu-ti spune nimic? Chiar nimic, mai Budai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *