Sancțiuni dure într-o școală din Botoșani. Telefonul mobil se confiscă, iar fumatul se pedepsește drastic

regulament scolar, stiri, scoala 1, scoala sfantul nicolae, botosaniO școală din Botoșani a stabilit sancțiuni dure pentru cei care încalcă regulamentul de ordine interioară. Conducerea unității de învățământ a impus măsuri aspre în cazul utilizării telefonului mobil sau în cazul fumatului.

Administrația Școlii gimnaziale Sfântul Nicolae Botoșani (Școala 1) a stabilit că elevul nu are voie cu telefonul mobil. Dacă va fi prins în timpul orelor sau pauze cu telefonul mobil asupra lui, telefonul va fi confiscat.

like facebook, stiri, botosaniDe asemenea, conducerea unității a stabilit că orice bun distrus va fi plătit de către părinți.

Fumatul în școală este pedepsit cu diminuarea notei la purtare cu trei puncte.

Cu un punct scade media la purtare în cazul a zece absențe.

Totodată, media 6 la purtare va atrage repetinția elevului.

 

11 thoughts on “Sancțiuni dure într-o școală din Botoșani. Telefonul mobil se confiscă, iar fumatul se pedepsește drastic

  1. Cum politicul se folosește de o întâmplare veche a unui părinte care si-a abandonat copilul si acum cauta vinovați . Cand esti mama trebuie sa îți asumi creșterea lui, cat despre cei care au preluat, ar fi trebuit sa verifice . Elevul împreuna cu mama sa care nu știe sa vorbească niciodată civilizat , a traumatizat psihic colegii , si dirigintele ,si profesorii ,conducerea școlii ,Isj ceea ce cred ca va conduce la mai multe procese sau proteste de strada a celor nedreptățiți ca tot e la moda.

  2. Doar in Romania, in invatamantul primar si gimnazial exista teme si pedepse.
    Cum poti sa privezi copilul de technologia de astazi ?
    Nu suntem in evul mediua ci in evil mediu. Inteleg ca si copiii sunt mai agitati, dar educatia se face cu blandete, nu cu pedepse si media scazuta la purtare. Imi
    pare rau sa aud ca asa ceva inca se mai intampla in ziua de astazi.
    Pacat de conducere ca accepta asa ceva. Mai mergeti pe la trainguri de management al educatiei. Mai iesiti si voi din birouri. Cu pedepsele citate nu veti rezolva nimic, ba chiar va veti pierde incredere elevilor si mai mult….. Respectati-va elevii ca si ei va vor respecta.

  3. Cred că ar trebui sa desființăm școlile. Ce nevoie mai avem de ele? Elevii trebuie lăsați să facă ce vor, sa batjocorească profesorii, sa stea in ore cu telefoanele și eventual când se plictisesc sa aibă și o pauză de țigară.

  4. Seamănă a comunism. Domnilor invatatori și profesori , NU vă mai plangeti , puneti-vă mintea la contribuție si dati-vă interesul MAI MULT pentru a atrage copiii la ore…nu-i speriati NU BAGATI INTERDICȚII DOAR DIN CAUZĂ CĂ NU ȘTIȚI SA GESTIONATI ORELE IN CARE AR TREBUI SA VA FACEȚI TREABA. Faceti-va orele mai plăcute. Nu vă pierdeți cumpatul….doar de aia sunteti profesori.AVETI CATALOGUL SI PIXUL LA VOI…….LA TREABĂ.

  5. Noi cadrele didactice ne-am pregătit multi ani de școala ca sa ajungem la catedra sa predam si sa ajutam copii ,nu sa fim paznici pe holuri ,sa păzim telefoane ,sa facem anchete ,sa fim juriști ,sa fim filmați NON stop ,sa fim batjocoriți de părinți, care oricum stiu mai multe ca noi, sa ne fie frica sa a merge pe strada si tot asa . Daca totul se rezolva in strada trebuie sa începem atunci ,cu punct de plecare de la sediile astea de partid . Rusine !

  6. Nu credeti, domnule Dan, că pentru inceput ar trebui părinții să își educe copiii, iar atunci când acestia vin la școală să aibă ,,cei 7 ani de acasă,,?

  7. De ce vi se pare o pedeapsa sa interzica telefonul mobil in scoala? Este perfect normal ,acei copiii merg la scoala sa invete nu sa se joace pe telefon sa stea pe Facebook .Aici prima vina este a parintelui care ii permite unui copil de 9 ani sa aiba Facebook si alte aplicatii care nu sunt adegvate pentru copil si pe deasupra copilul are Iphone 8 sau X ? Hello parinti ??? Nu mai dati odraselelor telefoane de ultima generatie cu toate aplicatiile la discretie .La scoala merg sa invete nu sa faca parada modei !!!
    Scoala 1 daca nu gresest este pentru clasele 1-8 nu liceu ,daca au ajuns sa ea asemenea decizii e grava situatia ,nu vreu sa imi imaginez ce se intampla in licee .
    Am vazut eleve care sunt mai elegante decat profesorii si ii trateaza cu superioritate pe profesorii .De ce??? Noi ca parinti gresim !!!
    Ar trebui introduse uniformele si reguli in toate scolili privind telefoanele mobile .De ce in tarile dezvoltate ca Germania , Anglia si alte tari inca sunt respectate uniforma ? Telefoane nu au ce cauta in scoala iar copiii obligatoriu in uniforma .La noi cred ca democratie este inteleasa gresit din pacate !!!!!

  8. Si eu am fost la scoala 1, si desi nu prea am dat la scoala – viata e ok.
    Am casa, 2 masini, inca lucrez in strainatate si nu ca sclav …. am copiii aici, sunt in sistemul educational local … nu am de ce sa ma plang. Sunt multi copii destepti care nu au nevoie de ce se invata in scoala.
    Ar trebui sa simplifice materiile, si sa se axeze sa dezvolte alte calitati alte copiilor.
    De exemplu, eu nu am fost niciodata bun la mate sau fizica, mi-au placut calculatoarele si acum sunt programator director la Microsoft in Haga.
    Totul tine de ce iti place sa faci si sa ai curaj sa incerci. Lasati copii sa aibe telefoane si acces la technologie … aici de la gradinita iti da tableta si te invata cum sa folosesti technologia actuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *