11 unități de învățământ din județul Botoșani, păzite de jandarmi. Vezi care sunt!

jandarmi la scoliInspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani are în responsabilitate 11 instituţii de învăţământ pe linia asigurării unui climat ridicat de ordine şi siguranţă publică în zona acestora. ,

like facebookAstfel, în municipiul Botoşani: Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, Liceul Tehnologic Petru Rareş, Liceul Tehnologic Elie Radu şi Şcoala Gimnazială nr. 2, în municipiul Dorohoi: Şcoala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza, Şcoala Gimnazială Mihail Kogălniceanu, Liceul Teoretic Regina Maria, Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuţă Şendriceni, în oraşul Darabani: Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir, iar în oraşul Săveni: Şcoala Gimnazială nr. 1 şi Liceul Teoretic Dr. Mihai Ciucă.

Pentru anul şcolar 2017-2018 au fost încheiate acorduri de parteneriat cu toate unităţile de învăţămant din responsabilitate, în baza acestora fiind organizate şi desfăşurate activităţi preventiv-educative şi de antivictimizare a elevilor.

Personalul operativ al unităţii a acţionat în incinta şi în zonele adiacente instituţiilor de învăţămant din resposabilitate, cu un efectiv total, în medie, zilnic, de 11  jandarmi, constituiţi în echipe/patrule auto de intervenţie, care au acţionat pe traseele de afluire/defluire a elevilor şi personalului didactic, în intervalele orare în care încep sau finalizează activităţile didactice, având ca obiectiv prioritar prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la procesul de învăţămant. Din cadrul echipelor/patrulelor auto de intervenţie  de la nivelul subunităţilor de ordine publică s-a constituit un număr de 403 patrule cu 1217 jandarmi care au acţionat în zona instituţiilor de învăţământ, reieşind o medie zilnică de aproximativ 5 patrule”, a declarat Marius Chiaburu, șef Serviciu Ordine și Siguranță Publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *