Spitalul Județean are și al doilea Computer Tomograf. Medic: Vor fi reduși timpii de așteptare pentru pacienți

computer tomograf, stiri, botosani, spitalul judetean mavromatiCel de-al doilea Computer Tomograf a ajuns la Spitalul Județean ”Mavromati”. Medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat că urmează amenajarea spațiului unde va fi pus aparatul, după care va fi pus în funcțiune. CT-ul a fost achiziționat printr-un program de către Ministerul Sănătății.

Componentele celui de-al doilea Computer Tomograf au sosit în cadrul spitalului și urmează ca în perioada următoare să amenajăm spațiul pentru montarea noului CT. În momentul în care acesta va fi montat, vom face toate demersurile pentru punerea în funcțiune. Locația CT-ului va fi în vecinătatea celuilalt CT, având cameră de comandă comună”, a declarat Ștefan Bercea.

Un al doilea CT la Spitalul Județean înseamnă reducerea timpilor de așteptare pentru pacienți.

Un al doilea CT înseamnă reducerea timpilor de așteptare pentru pacienții din cadrul spitalului, având în vedere că în prezent pacienții erau puși pe o listă și funcție de solicitările din cadrul spitalului se efectuau și examinările. Erau liste de așteptare până la o săptămână. În momentul în care va fi dat în utilizare, vom asigura cu un CT urgențele iar cu celălalt vom asigura activitatea și examinările din cadrul spitalului” , a adăugat reprezentantul Spitalului Județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *