Angajatul unui liceu, amendat de jandarmi după ce a fost prins fumând în curtea școlii

marius chiaburu jandarmiUn angajat de la un liceu din municipiul Botoșani a fost amendat de jandarmi, după ce a fost depistat la fumat în curtea școlii. Bărbatul a  primit o sancțiune de 100 lei de la jandarmi, după ce a încălcat Legea antifumat.

like facebook, stiri, botosaniLegea asimilează zona în care este restricționat fumatul inclusiv curtea unității de învățământ”, a declarat  Marius Chiaburu, șef Serviciu Ordine și Siguranță Publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean.

În primul semestru al acestui an școlar, jandarmii au constatat 12 contravenţii, din care 10 la Legea privind liniştea şi ordinea publică, una la legea antifumat şi una la ordonanţa privind regimul câinilor periculoşi. Jandarmii au aplicat cinci amenzi şi şapte avertismente.

În faptele constatate au fost aplicate sancțiuni față de persoane care nu au nicio legătură cu procesul de învățământ, respectiv pătrunderea fără respectarea normelor de acces în incinta unității de învățământ sau tulburarea ordinii și liniștii publice. Faptele nu au avut drept consecință afectarea procesului de învățământ”, a spus reprezentantul IJJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *