Șoferii pot răsufla ușurați: Societatea Eltrans nu poate ridica și bloca încă mașini. Vezi motivul!

blocare rotiRegulamentul de gestionare a parcărilor și ridicare a mașinilor parcate ilegal este aplicabil din 22 decembrie 2017, însă operatorul, respectiv societatea Eltrans, nu-și poate desfășura activitatea pe motiv că nu au fost transferate parcometrele și mașina de ridicat de la municipalitate. Deși s-a vehiculat că acțiunea va începe pe 1 februarie, acest lucru nu s-a întâmplat întrucât bunurile nu au fost încă verificate de o firmă de specialitate. Primăria organizează acum a treia licitație în acest sens.

like facebookActivitate care nu este încă implementată pentru că nu am putut transfera bunurile pe care le avem către societatea Eltrans, această societate solicitând o revizie și o verificare a acestor bunuri.  Am demarat proceduri pentru a verifica aceste parcometre și mașina de ridicat, dar nu a fost interes din partea vreunei societăți comerciale care să se prezinte la licitație și suntem la a treia licitație publicată pe SEAP în ceea ce privește reparația parcometrelor. Regulamentul este aplicabil din punct de vedere legal, dar operatorul nu-și poate desfășura activitatea punând această condiție de transfer a bunurilor”, a declarat viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

El spune că între timp a fost făcută o solicitare din partea Poliției Locale pentru modificarea regulamentului. Reprezentanții Poliției Locale au solicitat excepția autoturismelor Poliției Locale în zonele de restricție.

Deși ei au fost prezenți în toate ședințele de lucru, inclusiv la ședința de dezbatere publică de la Primărie, au făcut o solicitare să amendăm proiectul de ridicare în ceea ce privește circulația, solicitând o excepție pentru autoturismele Poliției Locale în ceea ce privește zonele cu restricției pe lângă cele ale MAI. Ei au solicitat excepția și pentru Poliția Locală aflată în misiune. Au solicitat, de asemenea, să fie ridicate mașinile și de pe locurile rezervate persoanelor cu handicap, prevedere care este trecută în lege. Eu interpretez această solicitare ca o ineficiență managerială, ținând cont că ei au fost prezenți și implicați pe tot parcursul acestui regulament”, a menționat viceprimarul.

Acesta susține că în momentul în care se transferă bunurile către Eltrans, activitatea poate începe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *